Τα πενήντα του χρόνια γιορτάζει το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει την Κυριακή 17 Δεκεμμβρίου στις 11 το…

202312111534563832-1200x700-1

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει την Κυριακή 17 Δεκεμμβρίου στις 11 το πρωί, εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου«Παραδοσιακά Σταμπωτά, Πάντες – Μαξιλάρια – Τραπεζομάντηλα Μικρά,  Από τις Συλλογές του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας» Τόμος Α΄, έρευνα, τεκμηρίωση, επιμέλεια Φανή Καλοκαιρινού, διευθύντρια Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, Αρχαιολόγος-Λαογράφος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Καίτη Καμηλάκη, ομότιμη ερευνήτρια. τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών, η κΝάντια Μαχά-Μπιζούμη, επίκουρη καθηγήτρια Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, και η Φανή Παραφόρου, θεωρητικός Τέχνης – Διδάσκουσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αραμπατζής.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το Δρώμενον – Εστία Λαογραφίας και Τέχνης.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα εκτίθενται έργα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Παν/μίου Θεσσαλίας, με έμπνευση από το βιβλίο. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος Εικαστικές Τέχνες ΙΙ με υπεύθυνη την Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, Εικαστικό – Διδάσκουσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μια έκδοση, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΠΟΑ  στο πλαίσιο των ενεργειών του ΛΙΜΛ για τη διάδοση και αναβίωση της παραδοσιακής τεχνικής της τυποβαφικής.

Περιλαμβάνει μουσειακά σταμπωτά με τεκμηρίωση, αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας της συγγραφέως.

Πηγή: ertnews.gr