ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤα παρεπόμενα της «Μήδειας» στην Αιτωλοακαρνανία: Αύξηση της ζήτησης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Τα παρεπόμενα της «Μήδειας» στην Αιτωλοακαρνανία: Αύξηση της ζήτησης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Τα παρεπόμενα της «Μήδειας» στην Αιτωλοακαρνανία: Αύξηση της ζήτησης στο πετρέλαιο  θέρμανσης

Μέχρι και 30% είδαν να αυξάνεται η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης οι βενζινοπώλες της Αιτωλοακαρνανίας

Τι δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Δημοσθένης Κακούρης   

Αύξηση που αγγίζει και το 30% βλέπουν οι βενζινοπώλες της Αιτωλοακαρνανίας να καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως τον τελευταίο μήνα στην ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης! Ο βροχερός καιρός και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι «σύμμαχος» των βενζινοπωλών.

«Τον τελευταίο καιρό και πολύ περισσότερο τον τελευταίο μήνα καταγράφεται στα πρατήρια υγρών καυσίμων αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης. Η αύξηση αυτή αγγίζει ακόμη και το 30%, κάτι που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. Εκτός από το lockdown συνετέλεσε στην αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θέρμανσης και ο βροχερός καιρός, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «αντιστρόφως ανάλογη είναι η εικόνα στα καύσιμα. Λόγω των περιορισμών που υπάρχουν επηρεάζεται και η αγορά των καυσίμων, καθώς ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί, όπως χρησιμοποιούσε τα αυτοκίνητά του».

O Δημοσθένης Κακούρης

Ένας ακόμη λόγος που ίσως λειτούργησε υπέρ των βενζινοπωλών και της αύξησης στην ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης ήταν ο προβληματισμός που δημιουργήθηκε γύρω από την απεργία των τελωνειακών. Συγκεκριμένα οι τελωνιακοί είχαν εξαγγείλει απεργία, για την οποία υπήρχαν φόβοι πως θα επηρεάσει πολύ την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα και ιδιαίτερα με πετρέλαιο θέρμανσης, ωστόσο η απεργία αυτή θα διαρκούσε μια μέρα, αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν ικανή να δημιουργήσει προβληματισμό, σε πάρα πολλούς που επιθυμούσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Αφορμή για την απεργία ήταν η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο του προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και γι’ αυτό υπήρχε η αίσθηση πως η κινητοποίηση των τελωνειακών υπαλλήλων θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα, που δημιουργούσε η κακοκαιρία στην ομαλή τροφοδοσία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Κακούρη τελικά δεν συνέβη, αν και γενικότερα υπήρξε μεγάλη έκπληξη για την απόφαση των τελωνειακών να κηρύξουν απεργία, εν μέσω των προβλημάτων που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία, ενώ ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών είχε παρέμβει με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Kωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Κοσμητεία και όχι αυτόνομο Πανεπιστήμιο προκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr