ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα παράπονα των πολιτών και οι εγκύκλιοι των κομμάτων

Τα παράπονα των πολιτών και οι εγκύκλιοι των κομμάτων

Τα παράπονα των πολιτών και οι εγκύκλιοι των κομμάτων

Τα παράπονα των πολιτών και οι εγκύκλιοι των κομμάτων

Ο ρόλος των ΜΜΕ δεν είναι να αναπαράγουν άκριτα ό, τι τους έρχεται προς δημοσίευση. Κλασικό παράδειγμα οι συνήθειες που έχουν αποκτήσει όσοι διαμαρτύρονται για πράγματα που θεωρούν κακώς κείμενα στην κοινωνία.

Γράφτηκε παντού ότι ομάδα πολιτών πήγε στο γραφείο του προϊσταμένου της ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί για το πόσα σπίτια δεν έχουν ρεύμα στο Αγρίνιο και ειδικά για την περίπτωση μιας γυναίκας ΑμεΑ που της κόψανε το ρεύμα. Όμως η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα, δεν είναι ο διαχειριστής, είναι ένας από τους παρόχους! Το να γίνεται διαμαρτυρία στο γραφείο της-όπως γινόταν πριν 15 χρόνια επί μονοπωλίου- ενώ η πολίτης έχει βεβαιωμένο χρέος σε έναν άλλο οργανισμό, το ΔΕΔΔΗΕ, δεν βγάζει νόημα.

Ακόμη περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι η (κρατική στη διοίκηση, μην το ξεχνάμε) ΔΕΗ κάνει συνεχώς διευκολύνσεις και δόσεις μέσω taxis σε διάφορες κατηγορίες πολιτών, ακόμη και για μεγάλα ποσά. Δύσκολα βγαίνει εντολή διακοπής, συνήθως αν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος που έχει να κάνει με το διαχειριστή.

Με τον ίδιο τρόπο, οι ψηφοφόροι των κομμάτων που είναι πολυσυλλεκτικά θέλουν μια καθοδήγηση για το τι θα πουν και ποιον θα κράξουν, καθοδήγηση που δεν πρέπει να την κάνουν τα ΜΜΕ. Για παράδειγμα, στον ΣΥΡΙΖΑ που πάει και σε άλλους πολιτικούς χώρους πλέον, η αρμόδια κ. Ράνια Σβίγκου, τρέχει και δεν φτάνει το τελευταίο διάστημα για να συμμαζέψει κάποιους όχι και τόσο “με τον άνθρωπο” που είδαν φως και μπήκαν στο κόμμα αυτό. Οι οποίοι μιλούν μάλλον αποθεωτικά για τον ευρωβουλευτή Γεωργούλη και βγάζουν δηλητήριο για το φερόμενο ως θύμα του!

Γράφτηκε ότι η κ. Σβίγκου εξέδωσε εγκύκλιο προς τις νομαρχιακές επιτροπές και τους υποψήφιους με την οποία τους ενημερώνει αυστηρά πως δεν θα γίνει δεκτή από το κόμμα οποιαδήποτε θέση, δήλωση, ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αντίθετη στη θέση ότι δεν υπάρχει «καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και έμφυλης βίας, όποιον και αν αφορούν».

Μπας και συμμαζέψει εκείνους που γυρνάνε στα σόσιαλ και γράφουν “καλά να πάθει, το Μακελειό λέει ότι τέτοια είναι η Χρονοπούλου” ή λένε “αφού πάει για το επικρατείας η κυρία, τι φταίει ο καημένος ο Γεωργούλης;”…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κι όμως, τα “ωραία χρόνια” με ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχουν πέραση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ