ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα ορυκτά καύσιμα είναι πιο «καθαρά» από την «αιολική βιομηχανία»;

Τα ορυκτά καύσιμα είναι πιο «καθαρά» από την «αιολική βιομηχανία»;

Τα ορυκτά καύσιμα είναι πιο «καθαρά» από την «αιολική βιομηχανία»;

Τα ορυκτά καύσιμα είναι πιο «καθαρά» από την «αιολική βιομηχανία»;

Βλέποντας την ανακοίνωση ομάδας πολιτών που ονομάζεται «κίνηση για την προστασία των βουνών της Αιτωλοακαρνανίας», με την οποία δίνει σαφείς οδηγίες για το πώς θα εκφράσουν άλλοι πολίτες την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση αιολικών στο Μέγα Όρος των νότιων Ακαρνανικών, δεν αναφέρεται ακριβώς το πρόβλημα που δημιουργούν τα αιολικά στα βουνά αυτά.

Είναι αισθητική η φερόμενη ως καταστροφή; Είναι θέμα ρύπανσης από απόβλητα; Είναι ο θάνατος των πτηνών που αναφέρεται συχνά;

Το βέβαιον είναι πως γίνεται αναφορά στην σχετική αφίσα για «καταστροφή του τόπου μας» καθώς και ότι «δεν είναι αιολικά πάρκα, είναι αιολική βιομηχανία».

Καταρχήν, η βιομηχανία συνιστά a priori καταστροφή; Ειδικότερα, μια ιδιαίτερη «βιομηχανία» που θεωρείται η εναλλακτική λύση στην εξάρτηση από τους ορυκτούς υδρογονάνθρακες;

Ας αφήσουμε τον πόλεμο που υπάρχει γύρω μας για να μην πέσουμε σε προτιμήσεις… Κι ας αφήσουμε στο αν τα εμπόδια στις ΑΠΕ είναι η χαρά των ολιγαρχών του πετρελαίου και των μόλις δύο(!) διυλιστηρίων στην χώρα.

Ειλικρινά, οι τιμές του ρεύματος δεν προβληματίζουν κανένα;  Το επιχείρημα «κόψαμε τον λιγνίτη, γι’ αυτό έγιναν όλα», έχει καταρριφθεί προ πολλού και είναι και ό, τι πιο αντι-οικολογικό κυκλοφορεί.

Αλλά, ειλικρινά, το παράδειγμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, που όλοι τις ζηλέψαμε για το δικαίωμά τους να διαμορφώνουν τις τιμές τους, δεν μας λέει κάτι;

Διότι, είναι σαφές ότι οι δυο αυτές χώρες πέτυχαν προνομιακή διαπραγμάτευση γιατί έχουν έκθεση κάτω από 10% στο φυσικό αέριο και γιατί έχουν διπλάσια ποσοστά από εμάς συμμετοχής των ΑΠΕ στην ενέργειά τους.

Ναι, δεν πρέπει να μπουν ανεμογεννήτριες σε όλα τα παρθένα βουνά μας. Αλλά… «ποτέ και πουθενά στα βουνά μας»;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο Μητσοτάκης διάβασε το email του Κωνσταντάρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr