ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤα Κέντρα Υγείας Αγρινίου και Αμφιλοχίας στη μάχη του κορονοϊού

Τα Κέντρα Υγείας Αγρινίου και Αμφιλοχίας στη μάχη του κορονοϊού

Τα Κέντρα Υγείας Αγρινίου και Αμφιλοχίας στη μάχη του κορονοϊού

Από τη Δευτέρα 15/10 θα μπορούν να χειριστούν και περιστατικά ασθενών με συμπτωματολογία Covid

161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία πανελλαδικά

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, από όπου ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού.

Σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου και 42 Περιφερειακά Ιατρεία. Η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα Νοσοκομεία αναφοράς.

Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια ανακοινώθηκε πως 28 συνολικά Κέντρα Υγείας θα μπουν στη μάχη του κορονοϊού. Στην Αιτωλοακαρνανία όπως ανακοινώθηκε εντάσσονται από τη Δευτέρα 15/10 το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας (με 24ωρο ωράριο) και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου (ιατρεία πρώην ΙΚΑ με ωράριο 7.00-15.00).

Όπως ανέφερε ο Β. Κικίλιας επεκτείνεται περαιτέρω η λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό, εξήγηση, γιατί θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα Νοσοκομεία μας, κυρίως τα Νοσοκομεία αναφοράς που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό.

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Δεν έχει ελαττωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ Αγρινίου»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr