ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΤα ίχνη των βομβιστών της Σταδίου αναζητούν οι Αρχές – Οπτικό υλικό και ύποπτες κλήσεις στο μικροσκόπιο

Τα ίχνη των βομβιστών της Σταδίου αναζητούν οι Αρχές – Οπτικό υλικό και ύποπτες κλήσεις στο μικροσκόπιο

Τα ίχνη των βομβιστών της Σταδίου αναζητούν οι Αρχές – Οπτικό υλικό και ύποπτες κλήσεις στο μικροσκόπιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των βομβιστών της οδού Σταδίου. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της ίδιας ημέρας αλλά και προηγούμενων ημερών καθώς και τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ γίνεται προσπάθεια εντοπισμού υπόπτων κλήσεων μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Τα στελέχη Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι δράστες που τοποθέτησαν μηχανισμό ήταν τουλάχιστον δύο, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει τον έναν να φτάνει πεζός, να κρεμάει σακίδιο με βόμβα στα κάγκελα, μετά να πηγαίνει σε κοντινό σημείο οπου τον περίμεναν ένα η περισσότερα άτομα για να διαφύγουν με μηχανή.

Πρόκειται για την τρίτη ενέργεια που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα. Στις 24 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στα Πετράλωνα, η οποία όμως δεν ήταν ωρολογιακή. Ακολούθησε η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Η τελευταία όμως ενέργεια, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται πως ήταν υψηλού ρίσκου, με γνώση κατασκευής του ωρολογιακού μηχανισμού, ο οποίος εξαϋλώθηκε και το ωστικό κύμα εκτονώθηκε προς το υπουργείο Εργασίας.  Επίσης δεν αποκλείεται να υπήρχε προετοιμασία για την επίθεση από τις προηγούμενες μέρες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν οι δράστες να είναι από την ίδια «δεξαμενή» λόγω του τρόπου δράσης, όπως και της  επιλογής των στόχων.

«Δεν θα επιτρέψουμε την αναβίωση της τρομοκρατίας», διεμήνυσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται» πρόσθεσε.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν αυξηθεί οι περιπολές και οι έλεγχοι απο βαριά οπλισμένους αστυνομικούς για να αντιμετωπισθεί το βαρύ έγκλημα.

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ