
Η φωτογραφία είναι “στιγμιότυπο” από χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis. Καταλληλότητα για πρωθυπουργός, έλαβον: Κασσελάκης 7% και Ανδρουλάκης 4%!
Με άλλα λόγια η πρώην κυβερνώσα αριστερά και η άλλοτε κυβερνώσα κεντροαριστερά πάσχουν από ηγεσία.
Μια στιγμή όμως! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε μια εβδομάδα που εξέλεξε ηγέτη, έτσι δεν είναι;
Ε, λοιπόν, είναι θέμα ημερών να τα φορτωθούν πάλι όλα τα ΜΜΕ που τον προέβαλαν υπερβολικά(!) και τον… έκαψαν, καθώς και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Ο Πολάκης και οι πολακιστές ήδη έχουν τραβήξει το όπλο από θηκάρι στην ζώνη γιατί οι πρώτες δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά έδειξαν ελπιδοφόρα μηνύματα.
Όταν βγήκε ο Μητσοτάκης πρόεδρος στην ΝΔ πέρασε αυτόματα πρώτος στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός κι από τότε παραμένει σε αυτή την θέση. Όταν βγήκε ο Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η δημοφιλία του έφτασε στο 50%! Αντίθετα, του Κασσελάκη σε τρεις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών δεν ξεπέρασε το 30! Και δυστυχώς για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ με πάρα πολλές αρνητικές γνώμες.
Για την καταλληλότητα, είπαμε, το δείχνει το στιγμιότυπο στην εικόνα…
Τα νέα όμως δεν είναι καθόλου καλύτερα για το κόμμα συνολικά. Παρότι η ΝΔ χάνει από 7% έως 8,5% λόγω των συνεχών καταστροφών και της εμπιστοσύνης που έχει κλονιστεί φυσιολογικά αφού ο κόσμος λογικά αποδίδει την μομφή σε αυτούς που κυβερνούν, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά δεν δείχνει δυναμική αλλά κινείται στις δύο από τις τρεις δημοσκοπήσεις και κάτω από το ποσοστό που πήρε στις προηγούμενες εκλογές.
Άσε που το 40% του συνόλου αλλά και το 40% του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει ότι θα πάει χειρότερα μετά την εκλογή Κασσελάκη!
Όλα αυτά μάλλον προμηνύουν είτε μούδιασμα κι αδιαφορία, είτε την “τέλεια καταιγίδα”.
Εφημερίδα Συνείδηση