ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα «γεράκια», τα «περιστέρια» και στη μέση οι δανειολήπτες

Τα «γεράκια», τα «περιστέρια» και στη μέση οι δανειολήπτες

Τα «γεράκια», τα «περιστέρια» και στη μέση οι δανειολήπτες

Τα «γεράκια», τα «περιστέρια» και στη μέση οι δανειολήπτες

Από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2023, οι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη πλατφόρμα, προκειμένου να τύχουν της σχετικής στήριξης.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου (με ημερομηνία αναφοράς για τον υπολογισμό της αύξησης την 30.6.2022) για διάστημα 12 μηνών. Το σχέδιο που έχει εξαγγελθεί προβλέπει τη στήριξη περίπου 30.000 δανειοληπτών πανελλαδικά.

Μεθαύριο όμως η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων του ευρώ κατά 0,5%. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική από την πλευρά της ΕΚΤ το πρόβλημα των δανείων θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Τα «γεράκια» της Φρανκφούρτης θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία του πληθωρισμού και ειδικότερα την πορεία των τιμών καυσίμων και τροφίμων. Κατά συνέπεια, πιστεύουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων να συνεχιστούν με τους σημερινούς ρυθμούς τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Μαΐου.

Ωστόσο, η συζήτηση για αναπροσαρμογή και χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής έχει ξεκινήσει, από τα «περιστέρια» της ΕΚΤ, τους εκπροσώπους δηλαδή των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, καθώς το προηγούμενο τρίμηνο φάνηκε αργή, αλλά σταθερή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Από την «μάχη» αυτή «κρέμονται» πολλοί δανειολήπτες.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Όταν ξεχνούν στον ΣΥΡΙΖΑ να αγοράσουν βασιλόπιτα, έχει… αμυγδαλόπιτα!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ