ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα έσπασαν Γκίζας – Μπουλές στο Δήμο Ναυπακτίας

Τα έσπασαν Γκίζας – Μπουλές στο Δήμο Ναυπακτίας

Τα έσπασαν Γκίζας – Μπουλές στο Δήμο Ναυπακτίας

Τα έσπασαν Γκίζας – Μπουλές στο Δήμο Ναυπακτίας

Στο μέσον της δημοτικής θητείας μετά από δυο χρόνια συνδιοίκησης με την παράταξη του δήμαρχου Β.Γκίζα, η παράταξη Μπουλέ καταγγέλλει την συνεργασία και αποχωρεί.

Η Ανεξάρτητη Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας σε ανακοίνωσή της εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Δήμαρχο Ναυπακτίας. «Αυτό που πραγματικά επιδιώκει είναι η διάλυση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και η αφομοίωση των δημοτικών της συμβούλων.

Πιστεύει ότι μαζί με τους συμβούλους της παράταξης του Ντίνου Τσουκαλά θα έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και θα αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα στις εκλογές του 2023» αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη Μπουλέ  και προσθέτει :

Ο Β.Γκίζας

«Οι εκλογές του 2023 είναι το μόνο που ενδιαφέρει τον δήμαρχο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Για το λόγο αυτό δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό, την περίοδο που η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνησης Ναυπακτίας και ο επικεφαλής της δούλευαν για τα έργα του Λιμενικού Ταμείου, αυτός να προτείνει σε δύο δημοτικούς μας συμβούλους να εγκαταλείψουν την παράταξή τους και να προσχωρήσουν στην ομάδα του δημάρχου ως υποψήφιοι για τις εκλογές του 2023.»

Μάλιστα η παράταξη Μπουλέ καταγράφει μερικά ενδεικτικά παραδείγματα της αθέτησης –όπως υποστηρίζει- των συμφωνιών με το Β. Γκίζα:

«Παρά τη συμφωνία που προέβλεπε ότι όλα τα μεγάλα θέματα του δήμου να συζητιούνται πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο με τους τρεις επικεφαλής των συνεργαζόμενων παρατάξεων (Γκίζας-Μπουλές-Τσουκαλάς) μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία συνεργασία με τον επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γιάννη Μπουλέ.

Παρά τη συμφωνία ότι η κάθε παράταξη εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της ο δήμαρχος μεθοδικά και σχεδιασμένα παρακάμπτει τον επικεφαλής της ΑΔΚΝ και επιλέγει για συνομιλητές τους Δημοτικούς συμβούλους της ΑΔΚΝ με απώτερο στόχο τη δημιουργία προβλημάτων στο εσωτερικό της παράταξής μας.

Παρά τη συμφωνία, πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο να προηγείται προσυμβούλιο με πολύ καλή προετοιμασία και διεξοδική συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με ευθύνη του δημάρχου τα προσυμβούλια έχουν καταργηθεί.

Στα λίγα που έγιναν μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκαν ομόφωνες αποφάσεις που πάρθηκαν. Με τον τρόπο αυτό μας φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο προ τετελεσμένων.

Παρά τη συμφωνία ότι οι εντεταλμένοι σύμβουλοι στις Δημοτικές Ενότητες Αντιρρίου και Πυλλήνης έχουν την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία τους οι περισσότερες αναθέσεις των εργασιών γίνονται από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος με πλήρη γνώση και κάλυψη του δημάρχου.

Ο Γ. Μπουλές

Για τις προμήθειες των tablets και Χαρτιού Α4 που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε παραπλανητική ενημέρωση από το δήμαρχο και τον κ. Τσουκαλά.

Τα αντισταθμιστικά από τη ΜΑΚΡΥΝΟΡΟΣ ΑΕ τα διαπραγματεύθηκε ο δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος. Η παράταξή μας δεν είχαμε καμία συμμετοχή.

Για όλες τις αλλαγές που έγιναν από το δήμαρχο στο προσωπικό του δήμου και οδήγησαν στην σημερινή χαώδη κατάσταση δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Όμως η δημοτική αρχή για ευνόητους λόγους διακινεί έντεχνα την πληροφορία ότι έγιναν από απαίτηση του επικεφαλής της ΑΔΚΝ.

Για τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται, όπως το Τούνελ κάτω από το Κάστρο, ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ δεν είχε καμία ενημέρωση. Πρόθεση και στόχος του δημάρχου ήταν να οδηγήσει τους συμβούλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας σε δημόσια διαφωνία και ρήξη».

Γκίζας : Εφευρήματα οι αιτιάσεις

Σε απάντησή του, προς την παράταξη του κ.Μπουλέ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, αναφέρει:

“Οι τελευταίες εξελίξεις στη δημοτική παράταξη ΑΔΚΝ συνιστούν εσωτερικές διεργασίες, οι οποίες είναι καθ’ όλα σεβαστές.Όσον αφορά σε αιτιάσεις που αποτελούν εφευρήματα προκειμένου να υλοποιηθούν ειλημμένες αποφάσεις, δε θα ήθελα να τις σχολιάσω.

Άλλωστε αυτές αποδοκιμάστηκαν από το σύνολο των εκλεγμένων της συγκεκριμένης παράταξης που είναι και μέλη της. Στόχος της δημοτικής αρχής παραμένει η παραγωγή έργου και η συνέχιση της υγιούς συνεργασίας με όσους έχουν ως μοναδικό γνώμονα της ενασχόλησής τους με τα κοινά το όφελος της Ναυπακτίας και μόνο”.

Εφημερίδα”Συνείδηση” 

Το κριτήριο «αν έχουμε δικό μας δήμαρχο εκεί κάτω»…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr