ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα Επιμελητήρια, ο ΟΑΕΔ που έγινε ΔΥΠΑ και το… «κλαρκ»!

Τα Επιμελητήρια, ο ΟΑΕΔ που έγινε ΔΥΠΑ και το… «κλαρκ»!

Τα Επιμελητήρια, ο ΟΑΕΔ που έγινε ΔΥΠΑ και το… «κλαρκ»!

Τα Επιμελητήρια, ο ΟΑΕΔ που έγινε ΔΥΠΑ και το… «κλαρκ»!

Βγήκε χθες σε αθηναϊκό ραδιόφωνο ο επικεφαλής του πρώην ΟΑΕΔ, που έγινε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), και είπε ότι πλέον η απασχόληση και η ανεργία δεν πρέπει να μείνουν μεταξύ του φορέα και των εργαζόμενων/ανέργων, αλλά πρέπει να μπουν στην εξίσωση οι επιχειρήσεις, να δώσουν το στίγμα και να ενημερώσουν προς τα πού πρέπει να πάνε οι εργαζόμενοι, «ποιες δουλειές έχουν 0% ανεργία και πολύ καλές απολαβές».

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης είπε ότι πρέπει και οι επιχειρηματίες να δουν το ανθρώπινο δυναμικό σαν επένδυση κι όχι σαν έξοδο κι ότι «πρέπει τα Επιμελητήρια να δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό».

Είναι καιρός τώρα που έχει πέσει η ιδέα να ενημερωθεί η ελληνική οικογένεια ποιες δουλειές αποδίδουν και να μην τρέχουν όλοι σε μια οποιαδήποτε σχολή, απλά για να μπουν στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η ιδέα να πάει το θέμα της απασχόλησης και της «σύζευξης» με την αγορά εργασίας από το κράτος προς τους εργοδότες είναι πολιτική κι έχει θιχτεί πολλές φορές από ανθρώπους της αγοράς στην περιοχή μας, όπου υπάρχει μεγάλο κενό σε προσφερόμενες θέσεις που δεν θέλει κανείς, λόγω και των επιδομάτων που με λίγα «μαύρα» βγάζουν καλύτερη «σούμα».

Παράλληλα, εργάτες γης σχεδόν δεν υπάρχουν πια ενώ οδηγοί, μεταφορείς κλπ γίνονται αποκλειστικά δουλειές αλλοδαπών, οι οποίοι ξέρουν ότι τους έχουν ανάγκη και διαμορφώνουν τις τιμές στην αγορά.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να μάθει κανείς εύκολα αν μιλήσει στο Αγρίνιο με άνθρωπο που ψάχνει για εργάτες. Το ωραίο είναι πως η πιο περιζήτητη δουλειά στην Ελλάδα είναι ο χειριστής κλαρκ.

Ε, είναι πιο δύσκολο να πάρεις δίπλωμα για κλαρκ από κάποια μαθητεία, παρά να πάρεις πτυχίο μηχανικού! Κι αυτό δεν το έχει λύσει η Ελλάδα τουλάχιστον 15 χρόνια τώρα!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το παράδειγμα της Μυρτιάς και η πολιτική για την ύπαιθρο που λείπει στο δημογραφικό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →