ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα εγκαίνια στο Πάρκο φέρνουν ευθύνες και ανάγκη για ασφάλεια

Τα εγκαίνια στο Πάρκο φέρνουν ευθύνες και ανάγκη για ασφάλεια

Τα εγκαίνια στο Πάρκο φέρνουν ευθύνες και ανάγκη για ασφάλεια

Το Πάρκο εγκαινιάζεται σε μια στιγμή που έτσι κι αλλιώς σημαίνει πολλά για το Αγρίνιο, αφού έρχονται και οι εκλογές. Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν είχε γίνει χώρος για διελκυστίνδα με ετερόκλητες δυνάμεις να θέλουν και να μην θέλουν ανάπλαση, ανάλογα ο καθένας με τις επιδιώξεις του και με την κοσμοθεωρία του.

Η ανάπλαση ολοκληρώθηκε και είναι πολύ ήπια, όπως έχει πει και ο Γ.Γ. του Δήμου Αγρινίου κ. Τζιώλης “είναι ό, τι μπορούσε να γίνει”. Με άλλα λόγια, ότι επιτρεπόταν να γίνει από τους ασφυκτικούς όρους της μελέτης και όσων επετράπησαν από αυτή και “πέρασαν” από Αποκεντρωμένη και Δασαρχείο.

Πολλούς η ανάπλαση τους άφησε με μια αίσθηση ματαίωσης, περίμεναν περισσότερα. Άλλοι είπαν “ας είναι κι έτσι“. Όλοι συμφωνούν ότι, όσο κι αν ήταν ευκαιρία να αλλάξει όλο το Αγρίνιο μαζί με το Πάρκο, πλέον το μείζον είναι να αρχίσει να κυκλοφορεί ο Αγρινιώτης στα δρομάκια του.

Έπεται να καθαριστεί περισσότερο η βλάστηση. Έπεται να γίνει ένας χώρος αναψυχής αντάξιος της πόλης από σοβαρό επιχειρηματία που θα έχει σχέδιο αφού προηγηθεί μια εμπνευσμένη ανακατασκευή του παλιού αναψυκτηρίου που είναι σαν πεδίο βολής.

Αυτό που έπεται όμως πάνω από όλα είναι η ασφάλεια, η φύλαξη, η αίσθηση ότι ο χώρος ανήκει σε όλους και δεν παραδίδεται μετά από κάποια ώρα στους γνωστούς αγνώστους.

Να παραμείνει ο φωτισμός και να ενισχυθεί, να μπορείς να πας οπουδήποτε χωρίς να κοιτάς πίσω σου ή να τρέχεις γρήγορα. Να μην βλέπεις κόσμο να “πίνει” τα γούστα του και να μην υπάρχουν ζώνες όπου δεν πας.

Δεν είναι καθόλου αυτονόητα όλα αυτά και θα φανεί αυτό όταν θα σβήσουν τα φώτα της ράμπας. Όχι τώρα με τα εγκαίνια, ούτε καν μέχρι τις εκλογές.

Μετά είναι το ζήτημα, όταν θα χειμωνιάσει και θα ψάχνουμε ποιος πρέπει να περιπολεί και τίνος αρμοδιότητα είναι τα πάρκα…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Λιγοστό το έξτρα χρήμα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ