ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα δάνεια και η πρόταση να τα αγοράζει ο… ασυνεπής δανειολήπτης!

Τα δάνεια και η πρόταση να τα αγοράζει ο… ασυνεπής δανειολήπτης!

Τα δάνεια και η πρόταση να τα αγοράζει ο… ασυνεπής δανειολήπτης!

Η Μελόνι στην Ιταλία, σαν καλή λαϊκίστρια που είναι έκανε την φαεινή πρόταση: να μπορούν οι τράπεζες να προσφέρουν τα κόκκινα δάνεια στους οφειλέτες τους στο ίδιο τίμημα που αγοράζουν τα funds!

Ακούγεται καταπληκτικό, άλλωστε στην Ελλάδα αυτή την πρόταση την έχουν κάνει ουκ ολίγοι από τον… προοδευτικό χώρο, όχι σαν την Μελόνι που είναι ακροδεξιά.

Τι θα σήμαινε όμως κάτι τέτοιο; Πολύ απλά ότι ο συνεπής δανειολήπτης θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο κορόιδο από ότι αποδεικνύεται τόσα χρόνια! Ότι θα έπρεπε να αφήσει απλήρωτο το σπίτι του και να το πάρει μετά από την τράπεζα με διακανονισμό!

Διότι το σπίτι όσο το έχει με δάνειο δεν είναι δικό του, της τράπεζας είναι που του το έδωσε για κάποια χρήματα!

Για να μην αναφέρουμε τις μέχρι τώρα ανακεφαλαιοποιήσεις που τις πληρώσανε όλοι μαζί οι συνεπείς, ακόμη κι αυτοί που δεν είχαν καν δάνεια! Κι όμως, οι φωστήρες επιμένουν μέχρι να ξανα-μανα-καταρρεύσει το σύστημα, αρκεί εκείνοι να μην πληρώσουν.

Υ.Γ. Δεν πρόλαβε να την ρίξει την ιδέα η Μελόνι και το κόστος δανεισμού της Ιταλίας έχει εκτιναχθεί στο 4,3% καθώς οι επενδυτές ζητούν μεγαλύτερο επιτόκιο για να δανείσουν τη χώρα!

Γιατί φοβούνται ότι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Τον Γιώργο Μελιάδη «έφαγε» ο δαίμων του τυπογραφείου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ