ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα… «αποπαίδια» της Πάτρας τα φτωχότερα παιδιά της Ελλάδας

Τα… «αποπαίδια» της Πάτρας τα φτωχότερα παιδιά της Ελλάδας

Τα… «αποπαίδια» της Πάτρας τα φτωχότερα παιδιά της Ελλάδας

Οποιαδήποτε κατάταξη θα έχει κάποιον πρώτο και κάποιον τελευταίο… Το πρόβλημα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας αναφορικά με τις καταθέσεις – νοικοκυριών και επιχειρήσεων – δεν είναι τόσο το γεγονός ότι η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στην τελευταία θέση. Αυτό δυστυχώς ήταν μάλλον αναμενόμενο και δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα… σύννεφα.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ο μέσος όρος των αποταμιεύσεων ανά λογαριασμό στην Αιτωλοακαρνανία είναι 2.869 ευρώ, ο πανελλαδικό μέσος όρος διαμορφώνεται στα 4.568 ευρώ. Και όταν υπολείπεσαι ένα 30 με 40% από τον πανελλαδικό μέσο όρο η απόσταση είναι μεγάλη. Και δεν καλύπτεται εύκολα. Αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την κατάταξη στην τελευταία θέση.  

Εντωμεταξύ επειδή τέτοιους είδους οικονομικά στοιχεία έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τους αιρετούς στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα παρατηρήσουμε απλώς το προφανές:  ότι δηλαδή τα… «αποπαίδια» της Πάτρας είναι τα φτωχότερα παιδιά της Ελλάδας. Η άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και η ισόρροπη ανάπτυξη ήταν και παραμένει ένα ωραίο ευχολόγιο στα προγράμματα των κομμάτων και των αυτοδιοικητικών σχηματισμών. 

Εφημερίδα Συνείδηση

Διοίκηση Γ.Ν. Μεσολογγίου: Επίσκεψη-συνάντηση με τον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία-ΣΟΨΥ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΖΩΗΣ»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr