ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΤα απίθανα που λέγονται για τα δάνεια

Τα απίθανα που λέγονται για τα δάνεια

Τα απίθανα που λέγονται για τα δάνεια

Τα απίθανα που λέγονται για τα δάνεια

Όλα τα είχε το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, φάνηκε με την υπόθεση Πάτση για άλλη μια φορά το πόσο διάτρητο είναι και πόσο εξαρτώμενο από τον κρατικό κορβανά.

Είναι γνωστό ότι αν δεν ανακεφαλαιοποιούσε το κράτος τα πιστωτικά ιδρύματα απλά δεν θα υπήρχαν, ενώ και τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 90% είναι στη ουσία χρηματοδοτούμενα από το κράτος κι αν δεν συνέβαινε αυτό απλά δεν θα υπήρχαν συντάξεις, κι ας λένε κάποιοι, συχνά επίσης κρατικοδίαιτοι, “τα λεφτά μου είναι, τα δούλεψα”!

Στην πραγματικότητα έχει δουλέψει ένα μικρό μέρος κι αν δεν υπήρχε πακτωλός χρημάτων από την Ε.Ε. και τους δανειστές, οι συντάξεις θα ήταν σαν της Βουλγαρίας, όχι σχεδόν τριπλάσιες. Εδώ όμως η ανηθικότητα Πάτση προκάλεσε και αναζητήσεις φιλοσοφικού επιπέδου με αποτέλεσμα (όπως πάντα στην Ελλάδα) να γράφονται και να λέγοντα πράγματα που δεν στέκουν και μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικό σε πρωτοετή οικονομικών.

Με προεξάρχοντα-ποιον άλλο;- τον Πάνο Καμμένο, πάμπολλοι ανέβασαν την σοφιστεία τους στα δίκτυα που λέει περίπου το εξής: Γιατί να μπορεί μια εταιρία να αγοράσει το δάνειο που χρωστάω(σ.σ. το έχω “γράψει στο χιόνι”, το έχω “πιστολιάσει”, για την ακρίβεια) για λίγα λεφτά και να τα απαιτήσει από μένα, αλλά δεν μπορώ να το αγοράσω εγώ με αυτά τα λίγα λεφτά;

Κι αυτό ακούγεται σε κάποιους λογικό! Που θα σήμαινε ότι θα έδιναν δάνεια οι τράπεζες, δεν θα πλήρωνε κανείς και θα περίμενε να το …τουφεκίσει για να πληρώσει όσα καταλαβαίνει!

Μα τότε δεν θα υπήρχαν ούτε δάνεια, ούτε τράπεζες, ούτε σπίτια με στεγαστικό, ούτε επιχειρήσεις! Κυρίως δεν θα υπήρχε καμία πίστη που είναι η αρχή της οικονομικής δραστηριότητας. Οι εισπρακτικές στην Ελλάδα είναι κάτι απίθανα “γραφεία” και οι πρακτικές τους είναι γνωστές. Αλλά και οι τράπεζες δεν είναι κανονικές τράπεζες!

Φτιάχτηκαν για χρηματοδότηση κάποιων, για να διορίζουν πριν από χρόνια και μετά για να απομυζούν κρατικό χρήμα, όχι να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα πουλώντας χρήμα. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Έντυπο από τα παλιά για τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ