ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα «απαιτούμε» δεν έχουν κανένα νόημα

Τα «απαιτούμε» δεν έχουν κανένα νόημα

Τα «απαιτούμε» δεν έχουν κανένα νόημα

Η παράταση του lockdown“βουλιάζει” τις ελπίδες των εμπόρων για ανάκαμψη μετά το αμφιλεγόμενο “σωσίβιο” του clickaway κατά την εορταστική περίοδο  και το λιανεμπόριο γίνεται ο δεύτερος κλάδος μετά την εστίαση που αντιμετωπίζει καταστροφική καθίζηση.

Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν καταστροφικό το νέο lockdown ενόψει εκπτώσεων, καθώς κρατά δέσμια σε καθεστώς αβεβαιότητας την αγορά για ένατη εβδομάδα, σε συνέχεια μάλιστα μιας εορταστικής σεζόν με πενιχρά έσοδα, κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς e-shop, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν 8 στις 10.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της παράτασης του lockdown, o Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου εκτός από την απογοήτευσή του, επανέλαβε τα αιτήματά  του προς την κυβέρνηση συνοδεύοντάς τα από το ρήμα «απαιτούμε»: Προφανώς και ο κλάδος του λιανεμπορίου πρέπει να ενισχυθεί. Δεν έχει όμως καμία αξία οι Εμπορικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα να επαναλαμβάνουν με ανακοινώσεις δύο και τρείς φορές κάθε μήνα τα αιτήματά τους. Αν κυβέρνηση θέλει και αν ο κρατικός κορβανάς «αντέχει»…. Αυτά τα δύο «αν» θα κρίνουν τα αιτήματα όλων των κλάδων. Βασικά το δεύτερο «αν» κρίνει τα πάντα, γιατί όνειρο κάθε κυβέρνησης είναι να ικανοποιεί τα αιτήματα όλων. Τα «απαιτούμε» των  Εμπορικών Συλλόγων δεν έχουν κανένα νόημα, εφόσον δεν συντρέχουν αυτά τα δύο «αν».

Εφημερίδα Συνείδηση

Καθυστερήσεις σε όλα τα στάδια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr