ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤα αντιγριπικά εμβόλια εξαντλήθηκαν με το “καλημέρα” στα φαρμακεία του Αγρινίου

Τα αντιγριπικά εμβόλια εξαντλήθηκαν με το “καλημέρα” στα φαρμακεία του Αγρινίου

Τα αντιγριπικά εμβόλια εξαντλήθηκαν με το “καλημέρα” στα φαρμακεία του Αγρινίου

Αναμένονται νέες παρτίδες τις επόμενες ημέρες – Πως το αιτιολογούν οι φαρμακοποιοί

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων προς τους ασφαλισμένους εν μέσω εμβολιαστικής περιόδου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Βαγγέλη Παπαθανασόπουλο.

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιανάκο, οι φαρμακοποιοί του Πανελλήνιου Συλλόγου ζητούν να δοθεί άμεση λύση, καθώς το 75% των εμβολίων, το οποίο έχει διανεμηθεί από τις αρχές του μήνα έχει εξαντληθεί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς:

“Η εταιρεία Vianex, η οποία είναι υπεύθυνη για την διάθεση του εμβολίου Vaxigrip και είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες για τη φετινή χρονιά, μας ενημέρωσε πως το 75% των ποσοτήτων της πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά στις συνταγές του αντιγριπικού εμβολίου που λήγουν, καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να τις εκτελέσουν εξαιτίας του προαναφερθέντος ζητήματος”.

Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να αναζητήσουν το εμβόλιο σε πληθώρα φαρμακείων ή με την λήξη της συνταγής να ζητήσουν εκ νέου την συνταγογράφησή του από τον θεράποντα ιατρό, οι φαρμακοποιοί ζητούν να παραταθεί η ισχύς των συνταγών που έχουν ήδη εκδοθεί όπως και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Σχετικά με το ζήτημα ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος δήλωσε στη «Σ»: «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα εμβόλια γιατί φέτος με την διαφήμιση του υπουργείου Υγείας χρειάστηκαν περισσότερα ενώ δεν έχουν γίνει και όλες οι εισαγωγές. Έχουμε την ενημέρωση πως στις 29 του τρέχοντος μήνα θα γίνουν όλες οι εισαγωγές των εμβολίων που χρειάζονται στην Ελλάδα και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή μέσα σε δύο μέρες θα είναι όλα τα εμβόλια στα φαρμακεία της χώρας και στα φαρμακεία της περιοχής του Αγρινίου. Ο κόσμος εμβολιάστηκε νωρίς και ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα να προκύψει αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των ομάδων που πρέπει να εμβολιαστούν και τον μικρό αριθμό εμβολίων που αρχικά παρελήφθη. Η διαφήμιση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά, το επόμενο χρονικό διάστημα και εκτός από την καμπάνια στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο θα υπάρξουν και ενημερωτικές αφίσες».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Η εταιρεία LECHPUTZ KOUSTAS GBR ζητά εργατικό δυναμικό 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr