ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤα ανταποδοτικά στα… «άγραφα»

Τα ανταποδοτικά στα… «άγραφα»

Τα ανταποδοτικά στα… «άγραφα»

Την θέσπιση ανταποδοτικού «πράσινου» τέλους ύδατος επί της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό των Κρεμαστών, ζητά  με νέο έγγραφό του ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης,  προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος Κωσταντίνο Σκρέκα, Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη και  τον Πρόεδρο της ΔΕΗ  Γεώργιο Στάση.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει  πως για το θέμα της θέσπισης των ανταποδοτικών, συμφωνεί η Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Vestager,  η οποία σε σχετική ερώτηση του πρώην Ευρωβουλευτή κ. Γραμματικάκη, ήταν ξεκάθαρη απαντώντας  ότι  «η επίμαχη επιβάρυνση αποτελεί ειδική εισφορά που αποδίδεται από παραγωγούς ενέργειας ανεξάρτητα από το μέγεθός τους».

Την θέσπιση ανταποδοτικού τέλους από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού των Κρεμαστών, ζητούν επίσης το ΤΕΕ, η ΚΕΔΕ και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φυσικά οι αρκετοί φορείς στην Αιτωλοακαρνανία. Ωστόσο, επειδή η ιστορία αυτή είναι πολύ παλιά, το αίτημα κανενός τοπικού φορέα δεν είναι αρκετό. Η ΔΕΗ σε μεγάλο βαθμό λειτουργούσε και λειτουργεί με τα δικά της δεδομένα… Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την εποχή είναι σε εξέλιξη η διαμάχη της με το Σύνδεσμο Βιομηχάνων μετά την πρότασή της για μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια των βιομηχανικών καταναλωτών. Τι κι αν όλοι παραδέχονται πως πρέπει να στηριχθεί η (εναπομείνασα) βιομηχανία και οι θέσεις εργασίας σε αυτή με ένα πιο ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος, η ΔΕΗ προτείνει αυξήσεις. Σιγά μην ασχοληθεί με τα ανταποδοτικά για τον Αχελώο στα Άγραφα ή στην Αιτωλοακαρνανία.  

Εφημερίδα Συνείδηση

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου ευχαριστεί τον Δήμο για την Δωρεά σημαντικού χρηματικού ποσού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr