ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΤα αδέσποτα δεν φταίνε, τα παιδάκια δεν φταίνε, μήπως φταίει η… κουλτούρα μας;

Τα αδέσποτα δεν φταίνε, τα παιδάκια δεν φταίνε, μήπως φταίει η… κουλτούρα μας;

Τα αδέσποτα δεν φταίνε, τα παιδάκια δεν φταίνε, μήπως φταίει η… κουλτούρα μας;

Τα αδέσποτα δεν φταίνε, τα παιδάκια δεν φταίνε, μήπως φταίει η… κουλτούρα μας;

Μέσα στο φεστιβάλ χορών που γίνεται στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου ένας αδέσποτος σκύλος χθες επιτέθηκε σε ένα παιδί και παραλίγο να του κόψει το αυτί.

Η οικογένεια θα προβεί σε ενέργειες, ο δήμος θα κληθεί να απολογηθεί και ίσως να καταβάλει και κάποια αποζημίωση (όπως επιδικάστηκε, άλλωστε, πρόσφατα σε ανάλογη περίπτωση), θα αρχίσει η συζήτηση στην βάση που την βάζουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Με νόμο που έχει ψηφιστεί, είναι ευθύνη των αρχών η φροντίδα, η περισυλλογή, η σήμανση και-κυρίως-η στείρωση των αδέσποτων. Το καλοκαίρι γέμισαν οι σταθμοί με μηνύματα (πολύ ισχυρών πανελλαδικά και προφανώς με πόρους για διαφήμιση) οργανώσεων που έλεγαν το προφανές: μην αγοράζετε κατοικίδια από βιτρίνα, υιοθετήστε ένα αδέσποτο, στειρώστε, μην ζευγαρώνετε τα ζώα σας φοβούμενοι μήπως αλλάξει ο.. χαρακτήρας του ζώου από την έλλειψη σεξ!

Όλα σωστά τα παραπάνω αλλά μήπως υπάρχει κάτι πιο βαθύ, μια κουλτούρα, μια νοοτροπία απολύτως ελληνική; Γιατί στις…κανονικές χώρες δεν βλέπουμε κάτι ανάλογο;  Μήπως, εκτός από το πιο αποτελεσματικό κράτος, έχει να κάνει με το ότι ο πληθυσμός δεν χωρίζεται σε εκείνους που τα αγαπούν παθολογικά τα ζώα και σε εκείνους που αδιαφορούν πλήρως ή και τα μισούν;

Μήπως είναι θέμα σχολείου και αντίστοιχα προσπάθειας με υπερβολές να ξεπεραστεί η ανυπαρξία αγωγής προς τα ζώα και με τα ζώα;

Υπήρξε, πριν από καμιά δεκαετία, μια μεγάλη υπερβολή όταν-λόγω τεταμένων κοινωνικών σχέσεων και αναστάτωσης στις πόλεις- δεν μπορούσες καν να γράψεις ότι αδέσποτο επιτέθηκε σε άνθρωπο.

Δεχόσουν επίθεση ότι είσαι ενάντια στην φύση και την ελευθερία!

Από το σημείο εκείνο περάσαμε σε πλήθος περιστατικών από κακούς ανθρώπους που βασανίζουν τα ζώα. Ούτε το ένα ούτε το άλλο επιτρέπεται.  Τα αδέσποτα δεν είναι αξιοθέατο όπως νομίζουν κάποιοι και πρέπει να φροντιστούν στο σωστό περιβάλλον, όχι εκτεθειμένα. Ούτε είναι για εκτόνωση όπως νομίζουν κάποιοι άλλοι.

Αυτά πρέπει να λυθούν τώρα, σύντομα γιατί ήδη αν περπατάς για λόγους υγείας στον Αη Γιάννη τον Ρηγανά πρέπει να έχεις μαζί σου κάποιο ξύλο ή/και παρέα από αρκετά άτομα.  Αλλιώς κινδυνεύεις να πέσεις σε αγέλη από δεκάδες ζώα που σύντομα θα έχουν μετατραπεί σε αγριόσκυλα…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο Παυλόπουλος στηρίζει το αίτημα Φαρμάκη για μετονομασία της σήραγγα της Κλόκοβας σε «Κοσμάς ο Αιτωλός»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ