ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΤα 78 χρόνια από τη Μάχη της Γουρίτσας τιμούν ΚΚΕ και ΠΕΑΕ-ΔΣΕ

Τα 78 χρόνια από τη Μάχη της Γουρίτσας τιμούν ΚΚΕ και ΠΕΑΕ-ΔΣΕ

Τα 78 χρόνια από τη Μάχη της Γουρίτσας τιμούν ΚΚΕ και ΠΕΑΕ-ΔΣΕ

Τα 78 χρόνια από τη νικηφόρα Μάχη της Γουρίτσας του ΕΛΑΣ, τιμούν οι Κομματικές Οργανώσεις  Θέρμου και Τριχωνίδας του ΚΚΕ, μαζί με το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕ-ΔΣΕ, όπως ανακοίνωσε η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιούλη, στις 10 το πρωί , στο χώρο του Μνημείου, στην Άνω Μυρτιά. Θα μιλήσει ο Θύμιος Τόλης, μέλος του Δ.Σ .του Παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

“Η νικηφόρα Μάχη της Γουρίτσας δόθηκε στις 10 Ιούλη του 1943. Την έδωσε το 2/39 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον Ταγματάρχη του ΕΛΑΣ καπετάν-Επαμεινώντα (Βασίλης Σκιαδάς). Ένας εμπειροπόλεμος αξιωματικός, που είχε υπηρετήσει σαν υπίλαρχος στο Αλβανικό μέτωπο.

Οι Γερμανοί είχαν απώλειες σε σύνολο 120, τους 117, τραυματίστηκαν-αιχμαλωτίστηκαν 2 και 1 ξέφυγε. Ματαιώθηκε οριστικά η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση των Γερμανών στο Θέρμο.

Στη μάχη σκοτώθηκαν 5 μαχητές του ΕΛΑΣ: Χαράλαμπος Χαμαμτζής (Παυσανίας) απ’ το Αγρίνιο, Δημήτριος Υφαντής – εφεδροελασίτης από το Θέρμο, Σωκράτης Παπουτσής από το Αγγελόκαστρο, Κώστας Παπαδονάσιος ή Νασαρης από την Αμβρακιά και ο Σπύρος Γαρδέλης – εφεδροελασίτης από το Θέρμο.”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Επιμελητήριο: Παράταση υποβολών και νέες επιλέξιμες δραστηριότητες για γυμναστήρια και παιδότοπους

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr