ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ Τ.Ο. Αγρινίου του ΕΠΑΜ για τις αναστολές στο Νοσοκομείο

Η Τ.Ο. Αγρινίου του ΕΠΑΜ για τις αναστολές στο Νοσοκομείο

Η Τ.Ο. Αγρινίου του ΕΠΑΜ για τις αναστολές στο Νοσοκομείο

Τον Ιούνιο του 2021 είχαμε γράψει σε επίσημη ανακοίνωσή μας για το νοσοκομείο Αγρινίου: «Και όλα αυτά γίνονται γιατί πρέπει να εξοργιστεί ο κόσμος με τον δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου και έτσι να μπορέσουν πιο εύκολα μέσω ενός ΣΔΙΤ να το παραδώσουν σε ιδιωτικά χέρια.»

Ούτε τρείς μήνες δεν πέρασαν και δικαιωνόμαστε. Στο νοσοκομείο Αγρινίου υπεγράφησαν, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό τύπο, 37 αναστολές υγειονομικών και υπαλλήλων του νοσοκομείου από την προσωρινή διοικήτρια, γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό της μονοκομματικής βουλής των 6 κομμάτων, να σκύψουν δηλαδή το κεφάλι σαν καλοί ραγιάδες και να απεκδυθούν την ανθρώπινη αξία τους που διασφαλίζεται από το  Άρθρο 2 §1 του συντάγματος.

Αναφερόμαστε σε «μονοκομματική βουλή» διότι ο εκβιασμός αυτός έχει την αμέριστη συναίνεση, φανερή ή σιωπηρή, όλων των κομμάτων του τύποις πλέον αποκαλούμενου «κοινοβουλίου».

Πως θα λειτουργήσει πλέον το νοσοκομείο; Και μιλάμε για τον δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νομό στην Ελλάδα. Είναι λογικό κι επόμενο ότι θα υπολειτουργεί εφόσον μειώνεται ακόμη και αυτό το ήδη ελλειμματικό αριθμητικά προσωπικό. Για να μας πει μια ωραία πρωία η κυβέρνηση -πάντα με τη συναίνεση των άλλων κομμάτων της μονοκομματικής βουλής- ότι αδυνατεί το Δημόσιο να συντηρήσει από μόνο του το Νοσοκομείο και ότι θα απαιτηθεί η συνδρομή του καλού επενδυτή.

Έτσι με μια σύμπραξη (τις λεγόμενες ΣΔΙΤ) θα περάσει σε ιδιωτικά χέρια. Με συνέπεια οι πολίτες του Αγρινίου και της γύρω περιοχής, να μην έχουν πρόσβαση σ’ αυτό αν δεν διαθέτουν την οικονομική επιφάνεια για να καλύψουν τα έσοδα νοσηλείας και ιατρικών πράξεων ή να πρέπει να βγάλουν στο σφυρί προσωπική περιουσία προκειμένου να θεραπευτούν ή να επιβιώσουν.

Πληροφορούμε την προσωρινή διοικήτρια του νοσοκομείου και κάθε άλλο δημόσιο όργανο που εφαρμόζει πειθήνια τις κυβερνητικές εντολές, ότι ο ν. 4820/2021 και ιδίως τα άρθρα 205 & 206 είναι ναζιστικής έμπνευσης και ότι η όλη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, με τα χιλιάδες θύματα πολλαπλών κατηγοριών που έχει προκαλέσει, εμπίπτει στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Συνεπώς όχι μόνον οι πολιτικοί προϊστάμενοι, αλλά και οι διοικητικοί διαχειριστές της φρικώδους αυτής κατάστασης που βιώνει ο ελληνικός λαός εδώ κι ενάμιση χρόνο, θα δώσουν λόγο όταν η υπόθεση αυτή οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Αυτό για το ΕΠΑΜ είναι δέσμευση.

Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ἐπικοινωνία μέ τόν Μίκη Θεοδωράκη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr