ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣύσκεψη με τους υπουργούς για να αναληφθούν δεσμεύσεις προτείνει ο Απ. Κατσιφάρας

Σύσκεψη με τους υπουργούς για να αναληφθούν δεσμεύσεις προτείνει ο Απ. Κατσιφάρας

Σύσκεψη με τους υπουργούς για να αναληφθούν δεσμεύσεις προτείνει ο Απ. Κατσιφάρας

Σύσκεψη με τους υπουργούς για να αναληφθούν δεσμεύσεις προτείνει ο Απ. Κατσιφάρας. «Με εκκλήσεις και επιστολές αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες δεν γίνεται» εκτιμά ο πρώην Περιφερειάρχης

Την επιστολή του Περιφερειάρχη προς τα συναρμόδια υπουργεία αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία στη Δυτική Ελλάδα σχολιάζει ο Απ. Κατσιφάρας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι με εκκλήσεις και επιστολές αποκατάσταση των ζημιών δεν γίνεται ευρεία σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς «για να υπάρχουν από κοινού δεσμεύσεις, ώστε να μην μείνουν μόνοι τους η Περιφέρεια και οι Δήμοι και οι πληγέντες».

«Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα και η Περιφέρεια δείχνει κουρασμένη, ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι Ήλθον, Είδον και Απήλθον χωρίς δεσμεύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Απ. Κατσιφάρας και εκτιμά ότι «χρειάζεται άμεσα ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο καθώς και σοβαρή πολιτική διεκδίκηση.

Οι πρόσφατες επιστολές και εκκλήσεις του κ Περιφερειάρχη δεν αρκούν και δεν υπολογίζονται από τας Αθήνας γιατί εξαντλούνται στην τυπική υποχρέωση και χάνονται μέσα στην γραφειοκρατία».

Η παράταξή του συγκεκριμένα προτείνει:

Α. Το θέμα της αποκατάστασης να έλθει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο καλά προετοιμασμένο με τις καταγραφές των ζημιών καθώς και τις εκτιμήσεις αναλυτικά ανά ΠΕ σε πόρους και έργα για την ουσιαστική αποκατάσταση.

Οι παρατάξεις και οι Περιφερικοί σύμβουλοι πρέπει να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα.

Β. Ο Περιφερειάρχης άμεσα να προκαλέσει ευρεία σύσκεψη στην Πάτρα με όλους τους Φορείς, τους Δημάρχους τους Βουλευτές καθώς και με την Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των κρίσιμων Υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Πολιτικής προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών για να υπάρχουν από κοινού δεσμεύσεις, ώστε να μην μείνουν μόνοι τους η Περιφέρεια και οι Δήμοι και οι πληγέντες.

Γ. Ενίσχυση σε προσωπικό όλων των τεχνικών ειδικοτήτων στην Περιφέρεια και τους Δήμους ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο πρόσθετο έργο που θα αναλάβουν και την ταχύτερη αποκατάσταση.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δύο Ελλάδες και στις ΜΕΘ

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr