ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Αγρίνιο – Αλ. Χαρίτσης: «Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία»

Σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Αγρίνιο – Αλ. Χαρίτσης: «Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία»

Σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Αγρίνιο – Αλ. Χαρίτσης: «Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία»
  • Σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Αγρίνιο, Αλ. Χαρίτσης: «Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία». Η κρίση αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά και η κυβέρνηση ολιγώρησε, εκτίμησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της περιοχής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η κατάσταση στην πραγματική οικονομία, η οποία σύμφωνα με τον Αλ. Χαρίτσης πλήττεται από πολλαπλές κρίσεις.

«Είναι προφανές ότι η υγειονομική κρίση έχει μεταφερθεί πλήρως στην πραγματική οικονομία, τα νέα μέτρα έχουν φέρει μια μεγάλη μείωση τζίρου στο λιανεμπόριο και την εστίαση.

Για το ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίσιμο να υπάρξει η αναγκαία στήριξη αυτών των επιχειρήσεων που έχουν βρεθεί στα όρια της βιωσιμότητας» είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στην κρίση των ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, μεταφορικά κόστη εκτίμησε ότι «έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

Και το τελευταίο που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση είναι να βγαίνει και να πανηγυρίζει για τους αναπτυξιακούς ρυθμούς. Το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε ονομαστική ανάταξη στην οικονομία, αλλά αυτή να μετατραπεί σε ουσιαστική ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία και μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους».

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπενθύμισε και ανέλυσε τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία με βασικό της τμήμα τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας.

«Εμείς κάναμε έγκαιρα τις προτάσεις μας, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση ολιγώρησε, μας είπε ότι η κρίση είναι προσωρινή, μας είπε ότι η κρίση είναι διεθνής αρά σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν μπορεί να κάνει τίποτα και μας είπε ότι την κρίση θα την ρυθμίσει η ίδια η αγορά μέσα από την αυτορύθμισή της».

«Τίποτα από όλα δεν έχει συμβεί» εκτίμησε ο Αλ. Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς η κρίση είναι βαθιά και αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά, επηρεάζοντας το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας».

Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε τέλος ότι εκτός από στήριξη των πληττόμενους «είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ελάφρυνση ιδίως στην ενέργεια και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που δυστυχώς η κυβέρνηση δεν την έχει υιοθετήσει».

Αγρίνιο: Το Αγροτικό Ταμείο Ανάκαμψης στο επίκεντρο (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr