ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΣύσκεψη στο Μεσολόγγι για το Λιμάνι – Προβληματισμός για την ασφάλεια

Σύσκεψη στο Μεσολόγγι για το Λιμάνι – Προβληματισμός για την ασφάλεια

Σύσκεψη στο Μεσολόγγι για το Λιμάνι – Προβληματισμός για την ασφάλεια

Προβληματισμός υπάρχει για την ασφάλεια μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο 

Στόχος η αναβάθμιση του λιμανιού ως τόπος αναψυχής

Στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μεσολόγγι ήταν το λιμάνι και η βελτίωσή του σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Η σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Δήμο Μεσολογγίου, , το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο συγκλήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, από τον οποίο παρέστησαν και κατέθεσαν προτάσεις ο Πρόεδρος Κώστας Πασιόπουλος και ο υπεύθυνος του γραφείου τουριστικής ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Γιάννης Χαλαζιάς.

Τόσο ο κ. Πασιόπουλος, όσο και ο κ. Χαλαζιάς, με γνώμονα την αναβάθμιση του λιμένος της πόλης, ο οποίος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών του Μεσολογγίου, αλλά και χώρος ελλιμενισμού σκαφών και χώρος προσέλκυσης πολιτών από διάφορα μέρη του νομού, κατέθεσαν προτάσεις προς πάσα κατεύθυνση οι οποίες είναι απλές και ουσιαστικές.

Βαρύτητα υπήρξε στο πλαίσιο της σύσκεψης αναφορικά με ότι το υπουργείο εξέφρασε το ενδιαφέρον να μάθει τις δυνατότητες του λιμανιού του Μεσολογγίου για τον ελλιμενισμό μεγάλων πλοίων ή και γιατί όχι κρουαζιερόπλοιων, χωρίς όμως κάποιος από τους φορείς να γνωρίζει κάτι περισσότερο από αυτό το ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Κώστας Πασιόπουλος μιλώντας στη «Σ» τα ζητήματα που έπεσαν στο τραπέζι κατά την πρόσφατη σύσκεψη είπε:

«Η σύσκεψη για το λιμάνι πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Από την πλευρά του Δήμου Μεσολογγίου συμμετείχε η Αντιδήμαρχος κα. Μελαχρή, η οποία είναι και υπεύθυνη του γραφείου Τουρισμού του Δήμου, από το Λιμενικό Σώμα ήταν δύο άτομα το ένα εκ των οποίων η Λιμενάρχης, παρών ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ από τον σύλλογό μας εκτός από εμένα παρέστη στην σύσκεψη και ο Γιάννης Χαλαζιάς, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του γραφείου τουριστικής ανάπτυξης του Συλλόγου. Εντός της λίστας των θεμάτων που κουβεντιάσαμε ήταν και αυτό της κρουαζιέρας, καθώς ενημερωθήκαμε πως το Υπουργείο ρώτησε για τις προδιαγραφές του λιμανιού του Μεσολογγίου, για να γνωρίζει σε περίπτωση ένα μεγάλο πλοίο ή και κρουαζιερόπλοιο έχει τη δυνατότητα να ελλιμενιστεί, ερώτημα που απαντήθηκε από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σκοπός για την ερώτηση αυτή του Υπουργείου, αν δηλαδή κάποια εταιρεία έκανε προσέγγιση για να μάθει τις δυνατότητες του λιμένος για να έρχονται κάποιο πλοία στο λιμάνι του Μεσολογγίου.

Επίσης, σκοπός της σύσκεψης ήταν να διασφαλίσουμε πως μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου δεν θα εισέρχονται οχήματα στο λιμάνι, όπως ίσχυε και παλιότερα, καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχε μια δίοδος που εισέρχονταν αυτοκίνητα και μηχανάκια στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να γεμίζει το λιμάνι με οχήματα και να μην μπορεί να απολαύσει τον χώρο ο πεζός και ο ποδηλάτης.

Επίσης συμφωνήθηκε από κοινού να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης των υφιστάμενων μπαρών, αλλά και να τοποθετηθούν καινούριες, όπου χρειάζεται για να εξασφαλιστεί η αποτροπή της εισόδου οχημάτων. Αποφασίστηκε ακόμη όποιο όχημα εντοπιστεί στο λιμάνι χωρίς την απαραίτητη άδεια του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου ή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να του βεβαιώνεται πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στα 200 περίπου ευρώ.

Συζητήσαμε την ασφάλεια του λιμανιού σε γενικό πλαίσιο και όχι μόνο, καθώς υπάρχουν σκάφη που αγκυροβολούν εντός του λιμένα και υπάρχουν πιθανότητες μικροκλοπών κλπ. Η πρόταση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ήταν να γίνει ένα έργο ΚΟΙΝ.ΣΕΠ και να προσληφθούν κάποια άτομα λ.χ. Ρομά που θα αναλάβουν τον καθαρισμό και τη φύλαξη του λιμανιού, διαφορετικά θα πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο που θα αυξηθεί η δημοτική αστυνομία, ώστε να υπάρχουν συνεχώς άτομά της στο λιμάνι. Θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της τοποθέτησης καμερών στο χώρο του λιμανιού για μεγαλύτερη ασφάλεια σε κάθε επίπεδο και την αποτροπή πολλών ενδεχομένων, που μπορεί να προκύψουν από πολλές και διάφορες παραμέτρους, ώστε τα σκάφη να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και να μπορέσει και το Λιμενικό Ταμείο να εισπράττει και το ανάλογο κόμιστρο. Στο πλάνο των καμερών θα συνεργαστούμε και με τα καταστήματα που υπάρχουν στο λιμάνι, με σκοπό να τοποθετηθούν κάμερες επιπλέον και να διασφαλιστεί το αίσθημα ασφάλειας γενικότερα σε κάθε πολίτη που κυκλοφορεί στο λιμάνι, αλλά να επιτευχθεί και η ουσία του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου θα δωρίσει δύο ποδήλατα στο Λιμενικό για να περιπολούν στο λιμάνι σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να κινείται στο χώρο αυτό όχημα της υπηρεσίας.

Την Παρασκευή 17/6 θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με σκοπό να δούμε πως εξελίχθηκαν τα συμφωνηθέντα και πως θα υλοποιηθούν γρηγορότερα, ενώ θα πραγματοποιήσουμε και συνάντηση με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούντα στο λιμάνι για να ρυθμίσουμε κάποια μικροζητήματα, ώστε να υπάρχει σωστή ισορροπία μεταξύ καταστημάτων και ιστιοπλόων που ελλιμενίζονται με τα σκάφη τους στο λιμάνι για να ξεκουραστούν.

Στόχος μας είναι η επάρκεια φωτισμού στο λιμάνι και η τοποθέτηση, όπου υπάρχει ανάγκη νέων φωτιστικών σωμάτων κλπ.

Η επιδίωξή μας είναι μέσα από απλά και ουσιαστικά θέματα ο κόσμος να έχει ασφάλεια και να μπορούν να απολαύσουν τον χώρο του λιμένα, κάτι που ισχύει και για την Τουρλίδα, όπου αναμένουμε τα έργα, αλλά και επιθυμούμε να επαναφέρουμε τις διαγραμμίσεις ως προς τις θέσεις στάθμευσης. Επίσης ενημερωθήκαμε και το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις παραλίες της περιοχής που δεν έχουν ναυαγοσώστες και επιβάλλονται συχνά πρόστιμα. Στο πλαίσιο αυτό προτείναμε να δημιουργηθεί μια σχολή ναυαγοσωστικής σε συνεργασία με μια αναγνωρισμένη σχολή και του χρόνου ή τη μεθεπόμενη χρονιά, οι ενδιαφερόμενοι που θα πάρουν πτυχίο ναυαγοσωστικής να έχουν εξασφαλισμένη δουλειά το καλοκαίρι.  Μόνο και μόνο στο Λούρο απαιτούνται τουλάχιστον 8 ναυαγοσώστες  για τις επτά ημέρες της εβδομάδας, ενώ άλλους 4 μόνο για την Τουρλίδα και δεν είναι μόνο αυτές οι παραλίες της περιοχής μας».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Γκύζη: Βρήκαν γυναίκα νεκρή μέσα στο σπίτι της – Αναζητείται ο σύζυγός της

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ