ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΣΥΡΙΖΑ vs ΚΙΝΑΛ: «Xειμών βαρύς, οικία καταρρέουσα, καρδία ρημασμένη»

ΣΥΡΙΖΑ vs ΚΙΝΑΛ: «Xειμών βαρύς, οικία καταρρέουσα, καρδία ρημασμένη»

ΣΥΡΙΖΑ vs ΚΙΝΑΛ: «Xειμών βαρύς, οικία καταρρέουσα, καρδία ρημασμένη»

ΣΥΡΙΖΑ vs ΚΙΝΑΛ: «Xειμών βαρύς, οικία καταρρέουσα, καρδία ρημασμένη»

Του Άκη Ροδίτη

Το μεγαλύτερο διαχρονικό πρόβλημα της νεότερης Ελλάδας είναι το τμήμα του πληθυσμού που ποτέ δεν εσωτερίκευσε τις αστικές αξίες και αντιλήψεις και το οποίο αποτελείται από λούμπεν επιδοματούχους, κρατικοδίαιτους νεόπλουτους, ξεπεσμένους τσιφλικάδες, ρασοφόρους κοτζαμπάσηδες και αργόμισθους καπάτσους.

Ολόκληρη η χλωρίδα και η πανίδα δηλαδή της καθ’ ημάς Βαλκανικής Ανατολής.

Πολίτες-ψηφοφόροι που απεχθάνονται τους θεσμούς και την ατομική ευθύνη ενώ λατρεύουν την ανατολίτικη θεοκρατία και τα μαρξιστικά παραμύθια.

Σοβαροφανείς και γραφικοί τύποι που εκπέμπουν γραφικές συμπεριφορές και που σε κάθε κοινωνική πρόκληση ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας.

Τα ατομικά τους κίνητρα μπορεί να κυμαίνονται από ιδιοτελείς επιδιώξεις μέχρι και ονειρικές αυταπάτες.

Στο σύνολό τους όμως αποτελούντο ιστορικό υποκείμενο της αντίδρασης σε κάθε εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην αστικοποίηση, την αποβαλκανοποίηση και τον από οθωμανισμό, ξεδιπλώνοντας κάθε φορά από κοινού αμφιθυμικές συμπεριφορές με κύρια χαρακτηριστικά τον χυδαίο καταγγελτικό λόγο και το κακό γούστο.

Στις  μέρες μας, ο κυριότερος εκφραστής των παραπάνω συμπεριφορών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα ακροαριστερά και ακροδεξιά παράγωγά του.

Η αισθητική του Πολάκη και του Κουρουμπλή άλλωστε, ελάχιστα διαφέρει από αυτή του πωλητή επιστολών του Ιησού και κηραλοιφών για τη καράφλα, του Κασιδιάρη και του «Θεματοφύλακα του Συντάγματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η χειρότερη κυβέρνηση από ιδρύσεως ελληνικού κράτους και εξακολουθεί να είναι η πιο επικίνδυνη αξιωματική αντιπολίτευση από καταβολής κοινοβουλευτισμού.

Κατά κανόνα στην αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως βρέθηκε στην εξουσία, όχι επειδή είναι ένα τέτοιο κόμμα, αλλά επειδή υπήρξαν οι γνωστές ασυνήθεις συνθήκες.

Η ανάγκη να προστατευτούν τα κεκτημένα και η βολή της ανωτέρω πληθυσμιακής ομάδας από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούσε η σωστή εφαρμογή των μνημονίων.

Την ίδια εκδούλευση προσπαθεί να προσφέρει και τώρα εκμεταλλευόμενο την πίεση που δημιουργεί η υγειονομική κρίση.

Η εγγενής αδυναμία του να υποστηρίξει θεσμικά το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας τον σπρώχνει προς αναζήτηση ψήφων στις ίδιες δεξαμενές του περιθωρίου που το 2015 τον έκαναν κυβέρνηση κλείνοντας το μάτι στους ψεκασμένους.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά της πανδημίας όμως -που καθιστούν την ατομική ευθύνη των πολιτών άμεσα μετρήσιμη στις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ-δεν του αφήνουν το περιθώριο να πείσει κάποιον λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, ενώ η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ καταγράφει φρενήρεις ρυθμούς εγκατάλειψης της Κουμουνδούρου από τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

Το «θέατρο» από τον μετρ του είδους Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Βουλή ήταν η κορυφαία πράξη του δράματος και το τελείωμα του ξηλώματος του «Νέου και Άφθαρτου» πουλόβερ της «Πρώτης Φοράς Αριστεράς» που σηματοδοτεί την απαρχή της πολυπόθητης Κανονικότητας.

Η προτροπή του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές, την ώρα που η ΝΔ μένει ακλόνητη, το κόμμα του παίρνει την κατηφόρα και το ΚΙΝΑΛ διπλασιάζει τα ποσοστά του, μόνο ως αυτοκτονική πράξη απόγνωσης μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τον βαθμό της ταραχής του τον είδαμε άλλωστε λίγα λεπτά αργότερα, στη δυσκολία του να ξεχωρίσει το κόκκινο από το πράσινο κουμπί της ψηφοφορίας υπερψηφίζοντας κατά λάθος τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Κορονοϊός: 62 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 5.641 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ