ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου 

ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου 

ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου 

ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου . Δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις έλαβαν χώρα πρόσφατα στον Δήμο Μεσολογγίου σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν τους τομείς Υγείας και Περιβάλλοντος, υλοποιώντας ήδη εξαγγελθείσες πολιτικές των αντίστοιχων Υπουργείων, προς όφελος των πολιτών.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου:

Α) Η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Μεσολογγίου έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, στελεχωμένη σε πρώτη φάση με δύο γενικούς ιατρούς, ένα παθολόγο, ένα παιδίατρο, δύο νοσηλεύτριες, δύο επισκέπτριες υγείας και δύο διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους.

Η ΤΟΜΥ λειτουργεί ως ομάδα οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχει ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις. Πρόκειται για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας που αφορά 239 ΤΟΜΥ σε όλη την Ελλάδα.

Είναι εγκατεστημένη στην συμβολή των οδών Κύπρου και Λεβίδου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία στο τηλ. 2631051240 και στην διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: tomymesologgi@1545.syzefxis.gov.gr

Β) Ο «Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου» μετονομάζεται σε «Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων» με έδρα το Αιτωλικό.

Η χωρική αρμοδιότητα διευρύνεται και επεκτείνεται περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το Δέλτα Αχελώου, τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού, τις εκβολές Ευήνου, τις νήσους Εχινάδες, τη  νήσο Πεταλά, το όρος Παναιτωλικό, το όρος Βαράσοβα, τη λίμνη Οζερός, τις λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία, το όρος Αράκυνθος και τα Στενά Κλεισούρας, τη λίμνη Αμβρακία και το όρος Τσέρεκας (Ακαρνανικά).

Η έκτασης της χωρικής αρμοδιότητας του Φορέα αυξάνεται από τα 35.510 στα 140.058 εκτάρια, με προφανή οφέλη για το περιβάλλον.

Κερδισμένη η Ελλάδα από την Fraport Greece

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr