ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Στο τραπέζι τα οικονομικά του κόμματος και η συνεδρίαση στις Σπέτσες

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φαίνεται να έχει τεθεί το θέμα της κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για…

cea0ce93cea3cea5cea1ce99ce96ce91

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φαίνεται να έχει τεθεί το θέμα της κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και μία σειρά από αρκετά σημαντικά ζητήματα για το εσωτερικό του κόμματος.

Το ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια με το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης αιφνιδίασε τους πάντες στη χθεσινή του συνέντευξη, αποδεικνύοντας ότι έχει κόψει κάθε γέφυρα σε επίπεδο πιθανής κοινοβουλευτικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακολουθεί διαφορετική στάση αναμονής για την ώρα, φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει και στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπάρχουν ενστάσεις όχι με την ουσία του νομοσχεδίου το οποίο θα κληθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν ούτως ή άλλως ο πρόεδρος του συριζα είπε ότι το νομοσχέδιο είναι ατελές υπάρχουνε λείψεις αλλά πρέπει να ψηφιστεί γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με ζητήματα ισότητας και δικαιωμάτων και με αυτό δεν διαφωνούν οι βουλευτές του κόμματος.

Και μπορεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να αφορά την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του σαββατοκύριακου για τα κείμενα θέσεων και τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου είναι όμως κάτι περισσότερο από βέβαιο και όπως αναφέρει ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ Γιώργος Παντελάκης θα τεθούν πολλά ζητήματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Προφανώς και τα θέματα κομματικής πειθαρχίας, αλλά και τα οικονομικά του κόμματος, μπορεί να συζητηθούν το θέμα του δανείου, η φερόμενη πρόταση υπουργοποίησης προς τον κύριο κασσελάκη από τον κ. Μητσοτάκη στο παρελθόν, η συνεδρίαση στις Σπέτσες, η πλατφόρμα που έχει καταθέσει ο κ. Τεμπονέρας και η κατεύθυνση και η πολιτική ταυτότητα του κόμματος ενώ στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί και η πρόταση των κ.κ. Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση και Ζαχαριάδη για μετακίνηση της Ευρωμάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ευρωκοινοβούλιο. Όλα δείχνουν πάντως ότι οι σημερινή συνεδρίαση θα περιλαμβάνει έντονες συζητήσεις.

 

Πηγή: ertnews.gr