ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μεσολογγίου: “Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις”

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μεσολογγίου: “Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις”

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μεσολογγίου: “Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις”

Την κυβέρνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου με αφορμή το κύμα ακρίβειας και τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, διαπιστώνοντας ότι δεν υπηρετεί το δημόσιο αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα. “Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα”, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Εδώ και μήνες η αντιπολίτευση, τα επιμελητήρια και άλλοι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς προειδοποιούσαν την κυβέρνηση για το επερχόμενο κύμα ακρίβειας το οποίο λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ΕΛΣΤΑΤ:

  • Το 23,6% των επιχειρήσεων αύξησε τις τιμές αγαθών/υπηρεσιών το προηγούμενο διάστημα και το 22,2% θα τις αυξήσει το επόμενο διάστημα.
  • Μεγάλες αυξήσεις υπάρχουν ήδη σε βασικά προϊόντα διατροφής: ελαιόλαδο, κρέας, φρούτα, λαχανικά αλλά και στη στέγαση.
  • Το 2020 αυξήθηκε το ποσοστό πολιτών και εργαζομένων που διαβιούν σε συνθήκες σοβαρής υλικής στέρησης, ενώ μειωνόταν διαρκώς από το 2017 και μετά.
  • Το 1/3 του συνόλου των νοικοκυριών έχουν μεγάλη δυσκολία να καλύψουν βασικές δαπάνες διαβίωσης.
  • Οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν καθόλου ρευστότητα και 1 στις 3 βρίσκεται κοντά σε λουκέτο.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προέβη στην παραμικρή ενέργεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αλλά αντιθέτως, συνέχισε να αυξάνει προκλητικά τον αριθμό και τις αμοιβές των golden boys στη ΔΕΗ και τις άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου.

Το κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η σκανδαλώδης εκχώρηση με ύποπτο και αδιαφανή τρόπο του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Ακόμη και επιφανή στελέχη της ΝΔ όπως ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους γι’ αυτή την απερίγραπτη κίνηση.

Σε μια περίοδο έντονης ενεργειακής κρίσης, σε μια περίοδο που οι τιμές του ρεύματος είναι στα ύψη, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιλέγει να εκχωρήσει τον έλεγχο του πυλώνα του ενεργειακού συστήματος της χώρας σε ιδιώτες, αφήνοντας εντελώς απροστάτευτα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία: Εδώ δεν μιλάμε απλώς για εμμονικές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις περί δήθεν αυτορρύθμισης της αγοράς. Εδώ πρόκειται για συνειδητή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Κάθε μέρα και περισσότερο αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της μεγάλη κοινωνικής πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους μικρομεσαίους που βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τον βραχνά της ανεξέλεγκτης ακρίβειας. Η κυβέρνηση δεν υπηρετεί το λαό. Δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, Υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που τη στηρίζουν σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

Στο έλεος των… Ρίχτερ το Αρκαλοχώρι – Πάνω από 130 οι μετασεισμοί

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr