ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣΥΡΙΖΑ – Γ. Βασιλειάδης από Αγρίνιο: «Όσο πιο γρήγορα φύγει η σημερινή κυβέρνηση τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες έχει η επόμενη κυβέρνηση» (video + φωτο)

ΣΥΡΙΖΑ – Γ. Βασιλειάδης από Αγρίνιο: «Όσο πιο γρήγορα φύγει η σημερινή κυβέρνηση τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες έχει η επόμενη κυβέρνηση» (video + φωτο)

ΣΥΡΙΖΑ – Γ. Βασιλειάδης από Αγρίνιο: «Όσο πιο γρήγορα φύγει η σημερινή κυβέρνηση τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες έχει η επόμενη κυβέρνηση» (video + φωτο)

Στο πλαίσιο των πολιτικών εκδηλώσεων – ημερίδων που πραγματοποιεί πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τα στελέχη του κόμματος να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία της εκάστοτε περιοχής ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 30/11/22 ημερίδα, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητή τον πρ. υπουργό και νυν αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βασιλειάδη και τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας και ανάπτυξης Γιάννη Σαρακιώτη.

Ο σκοπός της επίσκεψής τους στο Αγρίνιο ήταν να εξειδικεύσουν τους έξι άξονες του προγράμματος του κόμματος όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε γενικότερο πλαίσιο της σειράς επισκέψεων – ημερίδων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα είναι η αδιαμεσολάβητη επαφή του κόμματος με την εκάστοτε τοπική κοινωνία και η «χαρτογράφηση» των καθημερινών προκλήσεων, που αυτή αντιμετωπίζει.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στη «Σ» για τους άξονες, το σκοπό των πολιτικών αυτών εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, τις εκλογές, τις δημοσκοπήσεις και την Αιτωλοακαρνανία τόνισε:  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αναδείξει τους 6 άξονες των δεσμεύσεών του για την επόμενη μέρα της πολιτικής αλλαγής που επιζητούμε στις επερχόμενες εκλογές. Μαζί με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου και τους πολίτες κουβεντιάζουμε για το όραμά μας, για μια διαφορετική Ελλάδα, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες, για τη νέα πραγματικότητα που ο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται ότι θα φέρει. Είναι σημαντικό να ακούσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να δείξουμε με επιχειρήματα πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, εναλλακτικές λύσεις και κυρίως υπάρχει καλύτερη προοπτική για τον λαό και τον τόπο μας.

Η κάθε εξόρμηση είναι πολύ σημαντική, πόσο μάλλον όταν γίνεται στην Αιτωλοακαρνανία η οποία για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε αποτελούσε κινητήρια δύναμη και επίκεντρο στις πολιτικές μας, αλλά και τα ενδιαφέροντά μας.

Οι 6 δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις πάνω σε 6 πλαίσια που κατά τη γνώμη μας απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις για να δώσουν μια διαφορετική προοπτική. Αναφερόμαστε σε παρεμβάσεις στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, παρεμβάσεις στον τομέα της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και της οικονομικής δυνατότητας  του πολίτη, παρεμβάσεις στο πλαίσιο της ανάπτυξης, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και προς την κατεύθυνση των μεγάλων δημοκρατικών τομών που έχει ανάγκη ο τόπος, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο περιβάλλον. Για εμάς ο ρόλος της γυναίκας και η αντιμετώπισή της αποτελεί κομβικό ρόλο σε ένα σύγχρονο κράτος, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Επιδιώκουμε παρεμβάσεις στο κοινωνικό κράτος, στο νέο ΕΣΥ που θέλουμε, σε ένα ολιστικό πλαίσιο για την Παιδεία και σε ένα νέο πλαίσιο για την εργασία. Στους βασικούς άξονές μας είναι οι δεσμεύσεις μας απέναντι στους συνταξιούχους, που τόσο έχουν πληγωθεί και καταρρακωθεί τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά είναι διαφορετικοί οι άξονες, αλλά μεταξύ τους αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο για εμάς και μια πολύ μεγάλη παρέμβαση για ένα διαφορετικό αύριο της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας. Δίνουν προοπτική στο πλαίσιο που εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ οραματιζόμαστε την επόμενη ημέρα για τη χώρα μας.

Εδώ και ένα χρόνο λέμε όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα, όσο πιο γρήγορα φύγει η σημερινή κυβέρνηση τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες έχει η επόμενη κυβέρνηση να κάνει παρεμβάσεις και να αναστήσει τη χώρα από τη μεγάλη οικονομική κρίση. Εμείς τις εκλογές τις θέλουμε χθες, καθώς όσο καθυστερεί ο κ. Μητσοτάκης να τις προκηρύξει τόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για το λαό και την ελληνική οικονομία.

Η μεγαλύτερη δημοσκόπηση και αυτή που μετράει είναι αυτή που γίνεται το βράδυ των εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ συνήθως σ’ αυτές στις δημοσκοπήσεις κερδίζει. Πέρα όμως από αυτές τις δημοσκοπήσεις που όλοι βλέπουμε το τελευταίο διάστημα και γελάμε, βλέπουμε πως η ΝΔ συνεχώς και σταθερά πέφτει και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς και σταθερά ανεβαίνει. Τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν έχει πλέον ακροατήριο. Το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τα πράγματα θα ξεκαθαρίζουν ακόμη περισσότερο και ο λαός θα στείλει το μήνυμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή, το μήνυμα ότι επιθυμεί μια προοδευτική κυβέρνηση στο τιμόνι αυτής της χώρας, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πολύ σημαντικό να συζητάμε και να ακούμε τον κόσμο και τους φορείς της εκάστοτε περιοχής. Η κεντρική πολιτική σκηνή, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και να ακούνε. Δεν είναι οι τοπικές κοινωνίες οι δείκτες, τα έγγραφα, αλλά άνθρωποι τους οποίους συνεχώς πρέπει να ακούμε και στους οποίους πρέπει να στεκόμαστε δίπλα τους. Σαν κυβέρνηση προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και γι’ αυτό είχαμε θεσπίσει τα περιφερειακά συνέδρια. Θέλαμε και θέλουμε να βάλουμε τις τοπικές κοινωνίες στο επίκεντρο και θέλουμε οι πολιτικές δυνάμεις να αναλαμβάνουν σοβαρές ευθύνες απέναντι στον τόπο και σε κάθε τοπική κοινωνία. Αυτό κάνουμε και τώρα και γι’ αυτό δεσμευόμαστε. Μαζί με τους πολίτες, τους φορείς και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις θα χαράξουμε τη νέα μέρα για το τόπο μας.

Οι συνολικές παρεμβάσεις αφορούν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Από κει και πέρα οι ειδικότερες δεσμεύσεις και τα ειδικότερα θέματα της Αιτωλοακαρνανίας είναι άλλο κομμάτι εξίσου σημαντικό και καθοριστικό. Στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε δύο εξαίρετους βουλευτές με πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική παρουσία, εμπειρία και αγάπη για τον τόπο τους. Μαζί με όλους τους συντρόφους μας, που ζουν στην τοπική κοινωνία, θα προτείνουμε λύσεις και θα διαμορφώσουμε μαζί με την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις παρεμβάσεις που τόσο έχει ανάγκη η Αιτωλοακαρνανία, η οποία θα μπορούσε να είναι ο κινητήριος μοχλός της ελληνικής οικονομίας ή ένας από τους βασικούς μοχλούς της οικονομίας. Παρ’ όλα αυτά έχει μείνει πίσω, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει και μπορεί να κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για την Αιτωλοακαρνανία».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης και βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Βασιλειάδη τονίζοντας πως σκοπός είναι να γίνουν γνωστοί στους πολίτες οι 6 άξονες ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι τεκμηριωμένοι και κοστολογημένοι, όπως όλο το πρόγραμμα του κόμματος και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται συνεχείς εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ