ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣΥΡΙΖΑ: Η Έλενα Ακρίτα παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί υποστήριξε υποψήφιο δήμαρχο τη ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Έλενα Ακρίτα παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί υποστήριξε υποψήφιο δήμαρχο τη ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Έλενα Ακρίτα παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί υποστήριξε υποψήφιο δήμαρχο τη ΝΔ

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας, λόγω της στάσης που τήρησε η ίδια στις φετινές δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ανοιχτά τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στην περιοχή του Ψυχικού.

Η Έλενα Ακρίτα είχε δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή της στον υποψήφιο δήμαρχο που υποστηριζόταν από τη ΝΔ στην περιοχή του Ψυχικού και όχι στη Μαρία Αποστολάκη, τη δικηγόρο και νομική εκπρόσωπο του Κέντρου «Διοτίμα» και φυσικά την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές στην περιοχή.

«Με ρώτησε φίλος γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στον περιοχή μου. Απάντησα αυτό. Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Στην Πάτρα θα ψήφιζα Πελετίδη, στο Χαλάνδρι Ρούσσο, στα Τρίκαλα Παπαστεργίου (στις προηγούμενες εκλογές) και στη Φιλοθέη τον δήμαρχο που έκανε τη γειτονιά μου καλύτερη. Ψηφίζω ανεξάρτητα από κόμματα εκτός από τα φασιστικά», είχε γράψει στο Facebook η Έλενα Ακρίτα.

Η ανάρτησή της είχε προκαλέσει και τότε αντιδράσεις, με μια χρήστη του Facebook να σχολιάζει το link με τους κανόνες για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και την βουλευτή Επικρατείας του κόμματος να της απαντάει «πήγαινε με στο Πειθαρχικό».

Ένας άλλος χρήστης της έγραψε επικριτικά ότι οι κανόνες δεν τη δεσμεύουν «επειδή σε αντιδιαστολή με τον Στέφανο Τζουμάκα» στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η Έλενα Ακρίτα είχε απαντήσει σε άλλο σχόλιο ότι την ενδιαφέρει η γειτονιά της «να είναι καθαρή, ασφαλής, φωτισμένη, πράσινη, φιλική και η δημοτική αρχή να εξυπηρετεί τους κατοίκους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Όσον αφορά την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας υπέβαλε καταγγελία στην κοινοβουλευτική ομάδα, την πολιτική γραμματεία και την παραπομπή της με ομόφωνη απόφαση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα να παραπέμψει κάποιον στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Στην περίπτωση της Έλενας Ακρίτα, η πλειοψηφία των μελών του τοπικού κομματικού οργάνου πρόσκειται στην «Ομπρέλα».

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ