ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”

Το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών, που περιλαμβάνει καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μεταφορές τμημάτων συμβάλλει και επισπεύδει το κυβερνητικό έργο της ΝΔ, που κυριολεκτικά «εκτελεί εν ψυχρώ» τα Περιφερειακά Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τον τακτικό προϋπολογισμό κατά 20%, αρνήθηκε τη στελέχωση των Πανεπιστημίων με μέλη ΔΕΠ, θεσμοθέτησε τη βάση εισαγωγής «εκπαραθυρώνοντας» από τα ΑΕΙ πάνω από 20.000 φοιτητές. Ταυτόχρονα, ψήφισε την ισοτιμία των πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων με τα Δημόσια Πανεπιστήμια, χωρίς να θεωρεί απαραίτητη τη βάση εισαγωγής για τα πρώτα. Όλα αυτά με απλά λόγια σημαίνουν υποβάθμιση των Δημόσιων Πανεπιστημίων, κυρίως των Περιφερειακών, που θα μείνουν χωρίς φοιτητές Σημαίνουν κοινωνική, εκπαιδευτική και οικονομική ερήμωση για ένα μεγάλο μέρος της Περιφέρειας και φυσικά της Αιτωλοακαρνανίας. Σημαίνουν τη φαλκίδευση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσίασε, λοιπόν, έναν αντιεπιστημονικό και αντιαναπτυξιακό σχεδιασμό, αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί και όχι η Σύγκλητος. Για τις όποιες αλλαγές επέλθουν στον ακαδημαϊκό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας και αλλού, αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η ΝΔ και όσοι συνταχθούν και ψηφίσουν τον αφανισμό των Πανεπιστημιακών τμημάτων από το νομό μας.
Οι βουλευτές της συμπολίτευσης, εκ των οποίων ο ένας είναι Υπουργός, αλλά και μέρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχουν μεγάλη ευθύνη αν τελικώς υλοποιηθεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών: καταρχάς, γιατί, αντί να στηρίξουν έμπρακτα την ενίσχυση της Γεωπονικής Σχολής βγάζουν πύρινους λόγους για Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και πληθώρα τμημάτων, χωρίς να διασφαλίζουν τα υπάρχοντα. Με την δική τους ψήφο μειώθηκε φέτος ο προϋπολογισμός για τα ΑΕΙ, με τη δική τους ψήφο στο πρόσφατο παρελθόν, το 2013, «διαμελίστηκε» το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Από όσα υποκριτικά προτείνουν τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να γίνει και το Υπουργείο Παιδείας θα δεχτεί την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών!

Είναι η ώρα για τη δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ενάντια στο συγκεκριμένο σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά κυρίως ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που «εξαφανίζει» τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια. Όποιος δε συμβάλλει σε αυτό το μέτωπο, όποιος έμπρακτα δε στηρίξει τη Γεωπονική Σχολή, και την παραμονή των υπαρχόντων τμημάτων, αλλά επιδίδεται σε μεγαλοστομίες θα είναι υπεύθυνος για την καταστροφή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία, που είναι “ante portas”.

Η Ιερή Πόλη του Έθνους ετοιμάζεται να γιορτάσει!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr