ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Ναι στον καθολικό εμβολιασμό – Όχι στις απολύσεις εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Ναι στον καθολικό εμβολιασμό – Όχι στις απολύσεις εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Ναι στον καθολικό εμβολιασμό – Όχι στις απολύσεις εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Ναι στον καθολικό εμβολιασμό – Όχι στις απολύσεις εργαζομένων

Λίγο πριν το τέταρτο κύμα που θα βρει πάλι αθωράκιστο το ΕΣΥ, η κυβέρνηση συνεχίζει τις σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού που στοχοποιούν τους υγειονομικούς και δημιουργούν διχαστικό κλίμα στο ήδη κουρασμένο και εξαντλημένο προσωπικό.

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού γίνεται κυρίαρχη και η πίεση στο ΕΣΥ εντείνεται, από αύριο χιλιάδες υγειονομικοί θα οδηγηθούν στην αναστολή εργασίας.

Την βασική ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού (57%) σε σχέση με άλλες χώρες έχει η κυβέρνηση, που ούτε εξασφάλισε τις απαραίτητες εμβολιαστικές υποδομές ούτε υποστήριξε αποφασιστικά μια καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς για την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού.

Αντίθετα, δημιούργησε διστακτικότητα στους πολίτες με τις αντιεπιστημονικές της παλινωδίες και τα μπρος-πίσω στη διαχείριση της πανδημίας εδώ και ενάμιση χρόνο. Η ίδια η κυβέρνηση εργαλειοποίησε την πανδημία, προώθησε τον κοινωνικό αυτοματισμό και το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης».

Την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πανδημίας στη χώρα μας έχει η κυβέρνηση, όπως και για την «παράλληλη κρυφή πανδημία» των υπόλοιπων νοσημάτων/θανάτων εξαιτίας της μετατροπής των Νοσοκομείων σε μονοθεματικά νοσοκομεία Covid εδώ και δύο χρόνια.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Νομό μας παραμένει τραγική. Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου παραμένει κλειστή με τον Νομό μας να είναι εντελώς αθωράκιστος υγειονομικά εν αναμονής του 4ου κύματος της πανδημίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ τασσόμαστε κατηγορηματικά κατά του διαχωρισμού εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων που επιχειρεί η κυβέρνηση, όπως επίσης και κατά των τιμωρητικών μέτρων που θα αποψιλώσουν το ήδη αποστελεχωμένο σύστημα υγείας.

Η σημερινή υπουργοποίηση στη θέση του Υπουργού Υγείας του ακροδεξιού Θ. Πλεύρη έρχεται να επιβεβαιώσει παρά να διαψεύσει τους φόβους μας.

▪   Ναι στον καθολικό εμβολιασμό.  Είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και συλλογικής ευθύνης

▪   Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος

▪   Όχι στην είσοδο ιδιωτικών εταιριών και εργολάβων στο ΕΣΥ

Δήμος Αγρινίου: Ανοίγουν από αύριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr