ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣυντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Ο κόσμος απαίτησε νέα πρόσωπα»

Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Ο κόσμος απαίτησε νέα πρόσωπα»

Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Ο κόσμος απαίτησε νέα πρόσωπα»

Γρίφος η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος απαίτησε νέα πρόσωπα». Ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία Κώστας Ταφλανιδης μίλησε στη «Σ» για την επομένη μέρα στο κόμμα, στρέφοντας παράλληλα στο συνέδριο, όπου «θα χαράξουμε τη νέα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ»

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ήδη ο νέος πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης μετά τη νίκη του στις κάλπες της Κυριακής 24/09 μετρά τα πρώτα 24ωρα στο «τιμόνι» του ΣYΡΙΖΑ και όλοι αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συναντήθηκε με τους δύο γραμματείς του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή ζήτησε να ενημερωθεί για τα οικονομικά του κόμματος, ενώ ήδη έθεσε σε εφαρμογή την ανασυγκρότηση του κόμματος, καθώς ξεκίνησε τη μελέτη μαζί με στελέχη και συνεργάτες του για τη διάταξη των κομματικών δυνάμεων.

Χθες Τρίτη ο Στ. Κασσελάκης συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, στον οποίο ανανέωσε την προεδρία του, δείχνοντας και αυτός εμπιστοσύνη στον κ. Φάμελλο.

Ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία Κώστας Ταφλανίδης μιλώντας στη «Σ» για την εκλογική διαδικασία στο νομό, αλλά και την επόμενη μέρα επεσήμανε:

Ο Κώστας Ταφλανίδης

«Στην Αιτωλοακαρνανία προέκυψε ποσοστό 60% για τον Στέφανο Κασσελάκη και 40% για την Έφη Αχτσιόγλου. Το ποσοστό του νομού ήταν μεγαλύτερο από το πανελλαδικό ποσοστό και για την ακρίβεια ήταν 60,01% για τον κ. Κασσελάκη και 39,99% για την κα. Αχτσιόγλου. Υπήρχαν 20 μονάδες διαφορά καθαρά, καθώς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή σε όλο το νομό, σχεδόν δηλαδή σαν την συμμετοχή στον πρώτο γύρο, ελάχιστα λιγότερη ήταν η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.

Η δική μου εκτίμηση είναι πως η συμμετοχή και τις δύο φορές είναι ότι υπάρχει διάθεση στον προοδευτικό κόσμο της Αριστεράς για μια ισχυρή αντιπολίτευση. Ο κόσμος προσβλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η διαδικασία μας έδειξε και ένα δεύτερο στοιχείο. Έδειξε πως υπάρχει μήνυμα από το σύνολο του προοδευτικού κόσμου ότι η συσπείρωση γίνεται γύρο από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης οι κάλπες αυτές έστειλαν και ένα μήνυμα προς τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα αυτό είναι ότι χρειάζεται να αλλάξει, να διευρυνθεί, να ανοιχτεί προς τον κόσμο, προς την κοινωνία και ταυτόχρονα να δώσει το δικό του στίγμα, τη δική του δηλαδή πρόταση, για να αλλάξει η διακυβέρνηση που έχουμε. Τα μηνύματα της κάλπης είναι αυτά και επίσης είναι ξεκάθαρο μήνυμα για τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κόσμος απαίτησε νέα πρόσωπα, καθαρά, χωρίς βαρίδια και ταυτόχρονα ένα σύγχρονο λόγο. Στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου ο κ. Κασσελάκης πήρε 160 ψήφους και η κα. Αχτσιόγλου 84 ψήφους. Στο Αγρίνιο είχαμε δύο εκλογικά κέντρα. Στο ένα ο κ. Κασσελάκης πήρε 288 ψήφους και η Αχτσιόγλου 185 και στο άλλο ο κ. Κασσελακης πήρε 151 και η κα. Αχτσιογλου 150 ψήφους.

Αν εξαιρέσουμε το Καινούργιο και τον Βάλτο και συγκεκριμένα το Χαλκιόπουλο, όπου προηγήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, σε όλη την υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία προηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Είχαμε 20 εκλογικά τμήματα και δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα.

Τώρα ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει την επόμενη μέρα. Περιμένουμε το καινούργιο «στίγμα» του Προέδρου, αν και το επόμενο διάστημα θα πάμε σε συνέδριο, όπου εκεί θα χαράξουμε τη νέα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο για το τέλος Νοεμβρίου με αρχή Δεκέμβριου. Δεν ξέρω αν προλάβουμε να το κάνουμε τώρα, λόγω και των δημοτικών περιφερειακών εκλογών, αλλά το επόμενο διάστημα θα γίνει».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”       

______________________________________

Σκηνικό πόλωσης στον ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι» από Αχτσιόγλου για ανάληψη ρόλου – Φουλ επίθεση από Φίλη

Με δύσκολη άσκηση ισορροπίας μοιάζει η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αλλαγή ηγεσίας 15 χρόνια μετά, τόσο για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, όσο και για τα πρωτοκλασάτα και μη στελέχη του κόμματος.

Διάχυτος, ωστόσο, είναι ο προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για την έκβαση της συμβίωσης σε επόμενο χρόνο καθώς κάποια στελέχη προϊδεάζουν για ένα επερχόμενο σκηνικό ρήξης, που ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμα και σε μια μελλοντική διάσπαση.

Στη νικητήρια δήλωσή του ο κ. Κασσελάκης που θέλησε να επιδείξει ενωτικό πνεύμα και διάθεση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Δύο μέρες μετά η κα. Αχτσιόγλου έστειλε το δικό της μήνυμα καθώς μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Κασσελάκη στη Βουλή την Τρίτη το μεσημέρι αρνήθηκε να αναλάβει κάποια θέση «πρώτης γραμμής».

Η κα. Αχτσιόγλου επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους αν και δήλωσε μετά τη συνάντηση που κράτησε μία ώρα ότι «Συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Από τη δική μου πλευρά, του ευχήθηκα φυσικά καλή δύναμη. Μου είπε αν θέλω οποιαδήποτε θέση που θα ενδιέφερε. Του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν έχω την δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε» είπε και διευκρίνισε πως δεν έχει την ενέργεια να αναλάβει κάποια άλλη θέση πέρα από αυτήν που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια του τομέα Αθηνών. «Είναι καθαρά προσωπική απόφαση και έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες. Νομίζω ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια να δώσει κάτι παραπάνω και πότε δεν την έχει και να το λέει αυτό θαρρετά. Είμαι εδώ, θα είμαι εδώ για να συζητάμε οτιδήποτε».

Το πολωτικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της νέας ηγεσίας ο Νίκος Φίλης. Αναφερθείς στον νέο πρόεδρο, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”».

Την επόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης στο Αγρίνιο για στήριξη σε Καρπέτα-Τραπεζιώτη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ