ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣυντονιστικό για δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι: Κατά την επίσκεψη Καραμανλή δεν περίσσεψε καμία αναφορά για το έργο

Συντονιστικό για δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι: Κατά την επίσκεψη Καραμανλή δεν περίσσεψε καμία αναφορά για το έργο

Συντονιστικό για δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι: Κατά την επίσκεψη Καραμανλή δεν περίσσεψε καμία αναφορά για το έργο

Η επίσκεψη του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή χθες (18.05.22) στο οδικό δίκτυο Άκτιο – Αμβρακία στάθηκε αφορμή για αρνητικές διαπιστώσεις από το Συντονιστικό πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι υπό την έννοια ότι δεν ειπώθηκε το παραμικρό για το συγκεκριμένο έργο.

Τα μέλη του Συντονιστικού διαπιστώνουν ότι “αγνοούνται όχι μόνο οι πολίτες αυτού του τόπου αλλά και το πολιτικό σύστημα του Νομού” ενώ καλούνται πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες να πάρουν θέση, “καταγγέλλοντας όπου χρειάζεται την αδιαφορία…”.

Στο κείμενο του Συντονιστικού με τίτλο “Το Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι κείται μακράν” αναφέρονται τα εξής:

«Παραφράζοντας φράση του παλαιότερου Καραμανλή, εκφράζουμε τη λύπη μας και την αγανάκτηση μας για το ότι ο διευρωπαϊκός δρόμος Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία δε φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες ούτε της σημερινής κυβέρνησης. Πρόκειται για αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας, που αφορά το άνοιγμα της οικονομίας της Αιτωλοακαρνανίας προς την Ευρυτανία και στην Ανατολική Ελλάδα και την ανάπτυξη του τόπου.

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή πέρα από το σπουδαίο έργο του Ακτίου-Αμβρακίας που θα συνδέσει την Αιτωλοακαρνανία με το διεθνούς σημασίας αεροδρόμιο του Ακτίου δεν περίσσεψε κάποια αναφορά ή κάποια δέσμευση για το θέμα που υπέγραψαν χιλιάδες συμπολίτες μας και συγκεντρώθηκαν όλοι σχεδόν οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Δεν υποτιμούμε κανένα άλλο έργο, αντιθέτως το χαιρετίζουμε και μάλιστα θεωρούμε το Άκτιο-Αμβρακία απαραίτητη και ενιαία συνέχεια του Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία για την οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας του αύριο..

Διαπιστώνουμε όμως ότι αγνοούνται όχι μόνο οι πολίτες αυτού του τόπου αλλά και το πολιτικό σύστημα του Νομού. Εμείς δεν είμαστε ένα κίνημα διαμαρτυρίας αλλά άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλο το οικονομικό και κοινωνικό φάσμα του τόπου.

Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Έτσι καλούμε όλο τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του τόπου, Δημάρχους, Bουλευτές και Περιφέρεια να πάρουν θέση και να κεφαλοποιήσουν επιτέλους προς όφελος του τόπου τη συνάντηση της 12ης Μαρτίου (σ.σ. απ’ όπου και η φωτογραφία) διεκδικώντας και καταγγέλλοντας όπου χρειάζεται την αδιαφορία αυτή για το συγκεκριμένο έργο.

Εκτός και αν – για να κλείσουμε πάλι με φράση του παλαιότερου Καραμανλή-“στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται”».

Εύβοια: Βρέθηκε σώος ο 36χρονος περιπατητής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ