ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣύντομα και δεύτερο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Σύντομα και δεύτερο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Σύντομα και δεύτερο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η ανάγκη για την κάλυψη των αναγκών των 6.000 πολιτών της περιοχής του Αγρινίου που απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας με Παράστημα Ρομά οδήγησε τους αρμοδίους του Δήμου Αγρινίου να δημιουργήσουν και δεύτερο Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του δήμου Αγρινίου εξυπηρετεί περισσότερους από 6.000 συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται επί της οδού Δ. Γληνού 1 και εγκαινιάστηκαν τον Μάρτιο του 2019 να μην επαρκούν, καθώς οι ανάγκες αυξήθηκαν!

Τα Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα Ρομά σε όλη την Ελλάδα πλέον «αντιμετωπίζονται» ως παραρτήματα της Πρόνοιας. Είναι δομές που λειτουργούν με ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω των δήμων, ενώ ο στόχος της Ε.Ε. είναι να εξελιχθούν σε πολυδύναμα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών!

Για την λειτουργία του δεύτερου Κέντρου Κοινότητας του δήμου Αγρινίου προσελήφθησαν 11 νέοι υπάλληλοι για να το στελεχώσουν και πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα να αποσυμπιεστεί το πρώτο κέντρο της οδού Γληνού στο οποίο μέχρι και σήμερα απευθύνονται και οι 6.000 ωφελούμενοι.

Το δεύτερο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά θα βρίσκεται στις πρώην εγκαταστάσεις του Μηχανολογικού Αγρινίου στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στην περιοχή του ξενοδοχείου Premier (πρώην Alexander).

kalantzis-kostas
Ο Κώστας Καλαντζής

Σε περίπου 20 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του! Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής, μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και προσπαθούμε για το καλύτερο. Στις εγκαταστάσεις στην οδό Γληνού ήταν πλέον πάρα πολύ δύσκολο να εξυπηρετηθούν οι 6.000 συμπολίτες μας που είναι ωφελούμενοι από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά.

Επιλέξαμε ένα χώρο, που μέχρι πρότινος στέγαζε το Μηχανολογικό, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις με σεβασμό, διακριτικότητα και αξιοπρέπεια για όλους, τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους. Στόχος μας να μπορούμε να δίνουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στον συνάνθρωπό μας που χρειάζεται βοήθεια, συμβουλή ή καθοδήγηση».

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά είναι μια νέα διευρυμένη δομή κοινωνικής φροντίδας για ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Λειτουργεί υποστηρικτικά, επικουρικά και συμπληρωματικά με τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου, η οποία και το εποπτεύει.

Ωφελούμενοι της δομής είναι  οι πολίτες που ζουν στην περιοχή και κατά προτεραιότητα: οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, μετανάστες, παλιννοστούντες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, και εν γένει όλες οι  ευάλωτες ομάδες πληθυσμού κλπ.

Στόχος του «πλέγματος» των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι η εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση των  κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου, στους οποίους απευθύνεται το Κέντρο Κοινότητας, για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και η προώθηση στην απασχόληση.

Ειδικότερα παρέχει:

 • Πληροφόρηση κι ενημέρωση.
 • Συμβουλευτική υποστήριξη.
 • Δράσεις ευαισθητοποίησης.
 • Υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση.
 • Διασύνδεση των πολιτών με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
 • Υποστήριξη πολιτών μέσω της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξή τους σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας.
 • Ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελουμένους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
 • Συνεργασία και παραπομπή των πολιτών σε άλλες δομές και υπηρεσίες απασχόλησης.
 • Ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης.
 • Ανάπτυξη δράσεων σε τομείς υγείας, εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας.
 • Συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών.
 • Ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού.
 • Διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου.
 • Υποστήριξη κάθε μορφής στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου.
 • Υποστήριξη παιδιών και εφήβων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
 • Υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.
 • Και γενικότερα υποστήριξη κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.
 • Επιδόματα
 • ΚΕΑ
 • Αιτήσεις για επιτροπές

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το δεύτερο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά θα βρίσκεται στις πρώην εγκαταστάσεις του Μηχανολογικού Αγρινίου στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στην περιοχή του ξενοδοχείου Premier (πρώην Alexander).

Κορονοϊός: 60 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 3.076 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr