ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣύντοµα θα αναζητούµε ξανά τη… Μόρια στην Αιτωλοακαρνανία

Σύντοµα θα αναζητούµε ξανά τη… Μόρια στην Αιτωλοακαρνανία

Σύντοµα θα αναζητούµε ξανά τη… Μόρια  στην Αιτωλοακαρνανία

Στη δέσµευση ότι η Mυτιλήνη θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες και µετανάστες µέχρι το Πάσχα του 2021 προχώρησε στον Guardian ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μόρια, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσµεύθηκε για την επιτάχυνση των σχεδίων για την αποµάκρυνση των προσφύγων: «Θα φύγουν όλοι. Από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που βρίσκονται τώρα εδώ, προβλέπω ότι οι 6.000 θα έχουν µεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα µέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι µέχρι το Πάσχα. Οι άνθρωποι αυτού του νησιού έχουν υποφέρει πολλά. Έδειξαν πολλή υποµονή», δήλωσε στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφηµερίδας, Έλενα Σµιθ.

Βεβαίως η κυβέρνηση επιχείρησε να µεταφέρει ανθρώπους από τα νησιά στην ενδοχώρα και το προηγούµενο διάστηµα, ωστόσο δεν τα κατάφερε µιας και σχεδόν παντού προσέκρουσε σε αντιδράσεις. Αντιδράσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προέρχονταν από αυτοδιοικητικούς, που εκλέχθηκαν µε την κοµµατική σηµαία της ΝΔ.  Για να δούµε θα τα καταφέρει σε µια δεύτερη προσπάθεια η κυβέρνηση να πείσει τις τοπικές κοινωνίες, ότι δεν θα έρθει η… Μόρια στη γειτονιά τους;

Εντωµεταξύ αξίζει να θυµηθούµε ότι στην αρχή του 2020 στην Αιτωλοακαρνανία ψάχναµε να δούµε που θα γίνει η δοµή για τους  µετανάστες, µε το ανενεργό στρατόπεδο στον Άγριλο Αµφιλοχίας να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και των αντιδράσεων. Στο κλείσιµο της χρονιάς και στην έναρξη της καινούργια απ’ ό,τι φαίνεται θα συζητάµε το ίδιο.

Εφημερίδα Συνείδηση

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr