ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΚάλεσμα από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας στη συγκέντρωση του ΕΚΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας στη συγκέντρωση του ΕΚΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας στη συγκέντρωση του ΕΚΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί τους συνταξιούχους του νομού να στηρίξουν τις εκδηλώσεις για την 49η επέτειο  από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που θα γίνουν  από το εργατικό κίνημα σε διάφορες πόλεις του νομού, παίρνοντας μέρος και στα αντιιμπεριαλιστικά  συλλαλητήρια  που θα πραγματοποιηθούν.

Για το Αγρίνιο το συλλαλητήριο θα γίνει την Πέμπτη 17 Νοέμβρη  2022 στις 07 μ.μ. στην κεντρική  πλατεία.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, αφού και σήμερα η χώρα μας συμμετέχει σε επιθετικούς στρατιωτικούς συνασπισμούς με τεράστιους κινδύνους εμπλοκής της σε πολεμικές περιπέτειες.

Τα συνθήματα της εποχής εκείνης για ψωμί- παιδεία- ελευθερία παραμένουν επίκαιρα, αφού και σήμερα η ανεργία και η ακρίβεια σπάνε κόκκαλα και το χαμηλό εισόδημα σμπαραλιάζει κάθε πιθανότητα ανθρώπινης επιβίωσης. Η προσπάθεια της νεολαίας για κατάκτηση της γνώσης και της μόρφωσης γίνεται πιο δύσκολη για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 09 Νοέμβρη στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο λαός μπορεί, με μαζικό- ταξικό αγώνα, να διεκδικήσει κατακτήσεις και δικαιώματα. Η μεγάλη συμμετοχή  των συνταξιούχων στις τρεις συγκεντρώσεις  του νομού, στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, μας δίνει δύναμη  και αισιοδοξία να επιμείνουμε αγωνιστικά, διεκδικώντας γενναίες αυξήσεις  στις συντάξεις τώρα.

Να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί  σε συντάξεις – δώρα – υγεία.

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ