ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΣυνωστισμός στο Fuel Pass! – Αυξημένο το ενδιαφέρον και των Αιτωλοακαρνάνων για το επίδομα βενζίνης

Συνωστισμός στο Fuel Pass! – Αυξημένο το ενδιαφέρον και των Αιτωλοακαρνάνων για το επίδομα βενζίνης

Συνωστισμός στο Fuel Pass! – Αυξημένο το ενδιαφέρον και των Αιτωλοακαρνάνων για το επίδομα βενζίνης

Συνωστισμός στο Fuel Pass! Αυξημένο το ενδιαφέρον και των Αιτωλοακαρνάνων για το επίδομα βενζίνης σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως στα 2,10 παραμένει «καρφωμένη» η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αιτωλοακαρνανία. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης στο vouchers.gov.gr. Πρόκειται για την πλατφόρμα Fuel Pass, μέσα από την οποία ενισχύονται ελεύθεροι επαγγελματίες και απλοί πολίτες, με στόχο την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης.

Το ποσό της ενίσχυσης στην Αιτωλοακαρνανία είναι 40 ευρώ για τα οχήματα και 30 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα.

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα το ενδιαφέρoν των πολιτών στην Αιτωλοακαρνανία ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και ήδη οι αιτήσεις σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης, είναι συνεχής σε καθημερινό επίπεδο και αυξημένες.

Εξάλλου, αυτό ήταν και το αναμενόμενο όταν η μέση τιμή της αμόλυβδης παραμένει κοντά στα 2,10 ευρώ και στο 1,85 η τιμή του diesel.

Μέχρι και σήμερα μπορεί η πλατφόρμα να ανοίγει σταδιακά και με βάση το ΑΦΜ, αλλά από 01/05/22, όπως τονίζει ο κ. Κακούρης όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση, ανεξαρτήτως του λήγοντα ψηφίου του ΑΦΜ τους.

Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και επιλέγοντας την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Σ’ αυτή την περίπτωση όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

H οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει με δυο τρόπους, ανάλογα τι επιθυμεί και τι εξυπηρετεί τον δικαιούχο:

Ο πρώτος τρόπος είναι εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου, ενώ ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου.

Ο κ. Κακούρης μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

Συνωστισμός στο Fuel Pass! - Αυξημένο το ενδιαφέρον και των Αιτωλοακαρνάνων για το επίδομα βενζίνης
Ο Δημοσθένης Κακούρης, Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας

«είναι ένα μέτρο ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης των καυσίμων. Οι δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα και ελεύθεροι επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 30.000 ευρώ.

Η περίοδος που αφορά η ενίσχυση είναι για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ενώ προβλέπει αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και με το ΑΦΜ τους να κάνουν την αίτησή τους.

Σημασία έχει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πως οι αιτήσεις γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, αλλά όταν θα λήξει η περίοδος των αιτήσεων τμηματικά θα μπορούν όλοι, ανεξαιρέτως τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ, να υποβάλουν την αίτησή τους.

Δεν έχει σημασία αν ήδη πέρασε η προθεσμία που είχε οριστεί για τον κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς από 1/5 και έπειτα όλοι θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση.

Η καταβολή της επιδότησης θα γίνει με δύο τρόπους. Ο ένας τρόπος θα είναι με την άυλη ψηφιακή κάρτα που η εφαρμογή της θα μπορεί να «κατεβεί» στο smartphone και με μια επίσκεψη στο πρατήριο θα μπορεί να προμηθευτεί καύσιμα και ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό θα μπορεί ο δικαιούχος να τα χρησιμοποιήσει είτε για καύσιμα, είτε για άλλο λόγο (σούπερ μάρκετ, άλλη υποχρέωση κλπ).

Οι συμβεβλημένες τράπεζες είναι η Alfa, η Πειραιώς, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα, η Viva και η Παγκρήτια  Τράπεζα.

Το ενδιαφέρον των πολιτών από την στιγμή που ανακοινώθηκε το μέτρο ήταν πολύ μεγάλο, αλλά δεν γνωρίζαμε να τους ενημερώσουμε. Πλέον, τώρα που ήδη έχει ξεκινήσει, ο κόσμος έχει φροντίσει να ενημερωθεί είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε μέσω λογιστών ή από τα ΚΕΠ.

Οι ενδείξεις που έχουμε είναι πως οι αιτήσεις είναι συνεχείς και αυξημένες, τόσο σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, συνεπώς καλό είναι όλοι που πληρούν τα βασικά τουλάχιστον κριτήρια να ενημερωθούν και να κάνουν την προσπάθεια.

Πρέπει να διαθέτουν αυτοκίνητο στο όνομά τους ή στην ιδιοκτησία τους, ενώ δεν υπάρχει διευκρινήση μεταξύ Ι.Χ. και αγροτικών αυτοκινήτων για τα φυσικά πρόσωπα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 2155605150 μεταξύ 09.00 και 17.00 εργάσιμες ημέρες».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ενεργειακή Κοινότητα Αγρινίου: Μέχρι το καλοκαίρι η άδεια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr