ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΣυνήγορος Πισπιρίγκου: «Έδωσαν δύο φορές κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας»

Συνήγορος Πισπιρίγκου: «Έδωσαν δύο φορές κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας»

Συνήγορος Πισπιρίγκου: «Έδωσαν δύο φορές κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας»

Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, μια εκ των οποίων σε μεγάλη ποσότητα, ισχυρίζεται ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Νέα «βόμβα» του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλου σχετικά με την κεταμίνη, τη θανατηφόρα ουσία που, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού, της χορηγήθηκε σε μεγάλη δόση, αφαιρώντάς της τη ζωή.

Όπως αποκάλυψε ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star, συνταγογραφήθηκε και χορηγήθηκε στο παιδί δύο φορές κεταμίνη, όταν νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως φαίνεται από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.

Η μία στις 11/4/21, όταν το παιδί έπαθε το πρώτο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθεια και η δεύτερη στις 5/6/21.

«Και στις δύο περιπτώσεις η κεταμίνη χορηγήθηκε συνταγογραφημένα, καθώς έγινε διασωλήνωση. Στην πρώτη περίπτωση χορηγήθηκε ποσότητα 2,8 ml και στην άλλη 5,6 ml», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εντοπίστηκαν 6 mg ανά λίτρο αίματος, ποσότητα που θεωρείται πολύ μεγάλη.

«Με περαιτέρω έρευνα μαθαίνουμε ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει χορηγηθεί στο παιδί και κυκλοφορούσε τριγύρω της για καιρό. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τα ιατρικά έγγραφα του παιδιού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία», πρόσθεσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα: Τι απαντά το νοσοκομείο για τη χορήγηση της κεταμίνης

Η απάντηση από τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας για στους ισχυρισμούς του κ. Παπαδόπουλου δεν άργησε να έρθει.

Η Ρούλα Κουσκουρή επικοινώνησε μαζί τους, προκειμένου να διευκρινίσουν εάν χορήγησαν ή όχι κεταμίνη στην εννιάχρονη.

«Ο πλήρης φάκελος της Τζωρτζίνας έχει δοθεί εδώ και καιρό στο Ανθρωποκτονιών και αφορά στη νοσηλεία της από τον Απρίλιο του 2021. Κατά τη διάρκεια της διάσωσής της μετά την πρώτη ανακοπή, έλαβε περίπλοκη φαρμακευτική αγωγή για την επιβίωσή της. Αυτά έλαβαν χώρα οκτώ μήνες πριν τον θάνατό της. Η μικρή έλαβε αυτά τα φάρμακα ενώ ήταν διασωλημωμένη και σε μηχανικό αερισμό στον αναπνευστήρα για την προστασία της αναπνοής της. Αποσωληνώθηκε επιτυχώς και ακολούθησε διαφορετική φαρμακευτική αγωγή για την εγκεφαλοπάθειά της που δεν περιελάμβανε κεταμίνη», αναφέρει το νοσοκομείο.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την ακριβή χορήγηση της κεταμίνης, το νοσοκομείο απαντά: «Κεταμίνη χορηγήθηκε μία φορά, τον Απρίλιο του 2021, όπως αναφέρεται και στον ιατρικό φάκελο που έχει κατατεθεί στην αστυνομία».

Δείτε τα σχετικά video εδώ.

Covid-19: Ξεπέρασαν τα 200 τα νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 11.487 οι νέες μολύνσεις στη χώρα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr