ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΣυνελήφθησαν 90 Κουβανοί μετανάστες στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου – Ταξίδευαν χωρίς βίζα από τη Ρωσία

Συνελήφθησαν 90 Κουβανοί μετανάστες στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου – Ταξίδευαν χωρίς βίζα από τη Ρωσία

Συνελήφθησαν 90 Κουβανοί μετανάστες στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου – Ταξίδευαν χωρίς βίζα από τη Ρωσία

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 90 αυτομολήσαντες Κουβανοί, οι οποίοι ταξίδευαν  με ελλιπή ταξιδιωτικά έγγραφα με αφετηρία τη Ρωσία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αυτομολήσαντες Κουβανοί είχαν ταξιδέψει από τη Ρωσία στην Σερβία και από εκεί στην Αθήνα. Από τον Κηφισό πήραν το ΚΤΕΛ και έφτασαν στη Ζάκυνθο, πιθανότατα προχθές, και διέμειναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Λαγανά. Χθες το απόγευμα άρχισαν να έρχονται λίγοι-λίγοι με ταξί στο αεροδρόμιο του νησιού και έχοντας κάνει online check in, πέρασαν στην αίθουσα των αναχωρήσεων προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση της Ryanair με προορισμό το Μιλάνο.

Στην Ιταλία σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο. Οι Κουβανέζοι, ήταν όλοι καλοντυμένοι, υπήρχαν οικογένειες με μικρά παιδιά και μάλιστα ανάμεσα τους ήταν κι ένας γιατρός. Υπάλληλοι του αεροδρομίου ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία όταν διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι οι Κουβανοί μετανάστες δεν είχαν βίζα μαζί με τα διαβατήρια τους. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ξεκίνησε ενδελεχής έλεγχος στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα για να επιβεβαιωθεί ότι κανένας Κουβανός δεν είχε μαζί του βίζα.

Στη συνέχεια, όλοι οι παράνομοι ταξιδιώτες αποκλείστηκαν από την αστυνομία στην αίθουσα αναχωρήσεων και ξημερώματα Πέμπτης μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πέρα από τους 90 Κουβανούς, αναζητούνται ακόμη 120 ομοεθνείς τους, οι οποίοι πρόκειται να ταξίδευαν με την ίδια πτήση, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο αεροδρόμιο. Πιθανόν να ειδοποιήθηκαν από εκείνους που έφτασαν πρώτοι και έγιναν αντιληπτοί από τις αρμόδιες Αρχές.

Άτομα από το προσωπικό της εταιρείας Skyserv του αεροδρομίου, που εξυπηρετούν την Ryanair βοήθησαν από την αρχή το έργο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την διάρκεια της παραμονής των Κουβανών στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου σημειώθηκε επεισόδιο με την αστυνομία καθώς ορισμένοι προσπάθησαν να δραπετεύσουν με αποτέλεσμα να καταφθάσουν μέσα σε λίγα λεπτά Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ).

Πηγή: protothema.gr

*Φωτογραφία αρχείου: imerazante.gr

Aποχετευτικό Παναιτωλίου – Καινούργιου: 11 χρόνια «φαγούρα» – Άλλη μια παράταση ενός χρόνου στο πολύπαθο έργο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr