ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣυνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμαχία  η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή της συλλογικής ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος κι όχι από το Συνέδριο όπως ίσχυε μέχρι τώρα με βάση το Καταστατικό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα υπέρ της πρότασης του Προέδρου ψήφισε το 73,5%, ενώ την αντιπρόταση των 14 στελεχών της “Ομπρέλας” ψήφισε το 25,83%.

Το ποσοστό δείχνει και το εύρος της αποδοχής της ρηξικέλευθης πρότασης Τσίπρα με την οποία αναβαθμίζεται ο ρόλος του απλού μέλους καθώς έχει το δικαίωμα να ψηφίζει για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή καθώς 3 στους 4 σύνεδρους που ψήφισαν την επικρότησε.

Η συμμετοχή στις κάλπες κινήθηκε γύρω στο 80%.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή νωρίς το απόγευμα.

Θα προηγηθεί ομιλία του Αλέξη Τσίπρα γύρω στη μία το μεσημέρι και αργότερα θα γίνουν οι ψηφοφορίες δια ανατάσεως των καρτών για τις υπόλοιπες καταστατικές αλλαγές αλλά και για τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ωστόσο, στις 10 το πρωί θα στηθούν δύο κάλπες μία για την εκλογή Επιτροπής Δεοντολογίας και άλλη μία για την ανάδειξη εξελεγκτικής Επιτροπής.

Πηγή: ethnos.gr

Αναστασίου: «Θέλαμε θετικό αποτέλεσμα που θα μας έδινε ψυχολογική ώθηση»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →