ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Οι δασικές πυρκαγιές στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου (εικόνες)

Αγρίνιο: Οι δασικές πυρκαγιές στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου (εικόνες)

Αγρίνιο: Οι δασικές πυρκαγιές στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου (εικόνες)

Η πορεία υλοποίησης όλων των μέτρων και δράσεων που συμβάλλουν στην προετοιμασία  για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισήμανε τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, την εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, καθ’ υπόδειξη και συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, και την ανάγκη απομάκρυνσης των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται από ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αγρινίου σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν επίσης θέματα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αγρίνιο – “Άνεσις”: “Άρρηκτος Δεσμός”, “Συγγραφέας κατά λάθος” και “Κάτσε στ΄ αβγά σου” οι νέες προβολές έως τις 3 Μαΐου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ