ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣυνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Περιφέρεια για το live streaming των συνεδριάσεων

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Περιφέρεια για το live streaming των συνεδριάσεων

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Περιφέρεια για το live streaming των συνεδριάσεων

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Περιφέρεια για το live streaming των συνεδριάσεων

Σπηλιόπουλος: Με προσχήματα ο Φαρμάκης αρνείται να εφαρμόσει την υποχρέωσή του

Με αφορμή τη ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, ο Κ. Σπηλιόπουλος εκφράζει με ανακοίνωσή του την απογοήτευσή του για τη στάση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο θέμα της μετάδοσης των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

«Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο της Πάτρας, όπως και σε δεκάδες άλλους Δημάρχους και Περιφερειάρχες της χώρας, που έχουν τη δημοκρατική ευαισθησία να τηρούν το νόμο, αλλά και να δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να τους παρακολουθούν και να τους κρίνουν» λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης “Δυτική Ελλαδά Μπροστά” και προσθέτει :

«Αντίθετα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης με διάφορα προσχήματα αρνείται να εφαρμόσει αυτή την υποχρέωσή του απέναντι στο νόμο και απέναντι στους πολίτες. Αρνείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την άμεση εφαρμογή της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και των επιτροπών».

Ο Κ. Σπηλιόπουλος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη : «Δυστυχώς συνεχώς επικαλείται πιθανά προβλήματα όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα. Αλήθεια, ποια δεδομένα; Των πολιτών που παρακολουθούν ζωντανά τις συνεδριάσεις, οι οποίοι δεν δίνουν κανένα προσωπικό δεδομένο;

Δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν:

•              είτε ο κ. Φαρμάκης στερείται της δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά και της υποχρέωσης να σεβαστεί το νόμο και το δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης και κρίσης των πολιτών.

•              είτε φοβάται κάτι και θέλει να αποφύγει την άμεση και πλατειά ενημέρωση του λαού για όσα συζητούνται και κυρίως αποφασίζονται στο περιφερειακό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Φαρμάκης θα καταλάβει επιτέλους τη λάθος στάση του στο θέμα αυτό, θα σεβαστεί την απαίτηση του νόμου, θα σεβαστεί την καθολική αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και κυρίως θα σεβαστεί το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να παρακολουθεί τους εκπροσώπους του και να ενημερώνεται για τις αποφάσεις τους».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η απάντηση του Γ. Βασιλείου στις «αναρτήσεις εντυπώσεων»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr