Συνάντηση Μίλτου Ζαμπάρα με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας και συγκεκριμένα τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας

zampara-astynomiki-akarnanias

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας και συγκεκριμένα τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας Γαλαζούλα Δημήτριο, τον Αναπληρωτή Διευθυντή Σπυρόπουλο Κωνσταντίνο, τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης Καραίσκο Ηλία και τον Διοικητή του Α/Τ Αγρινίου Σταματεράκη Νικόλαο.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων ο βουλευτής συζήτησε για τα μέτρα και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των μορφών Βίας που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία και πιο συγκεκριμένα για την οπαδική, την ενδοοικογενειακή και την έμφυλη βία.

Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι τα φαινόμενα των συγκεκριμένων μορφών βίας έχουν αυξηθεί ανησυχητικά και δυστυχώς αρκετά συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αυτό καταδεικνύει την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση των κοινωνικών ομάδων , την θέσπιση και λειτουργία ενός πλαισίου με αποτρεπτικό χαρακτήρα και τέλος την καλύτερη συνεργασία όλων των φορέων που μπορούν να συνδράμουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας δήλωσε : «Οι πολίτες υφίστανται συνεχώς βία και εγκλήματα, ενώ η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις αμέτοχη. Συνεδριάσεις γίνονται, μέτρα κοινοποιούνται αλλά ξανά και ξανά είμαστε πάντα στο ίδιο εργο θεατές. Η κυβέρνηση αδυνατεί έστω και να συντονίσει τους ελεγχόμενους από αυτή φορείς, παραδεχόμενη εμμέσως ότι δεν έχει πρόθεση να συγκρουστεί με συμφέροντα. Δεν είναι δυνατό οι ‘’παρεμβάσεις’’ της Κυβέρνησης να γίνονται ανάλογα με τι παίζουν τα δελτία ειδήσεων και τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται με οριζόντια μέτρα»