ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΣυνάντηση του Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού με τον Μ. Βορίδη

Συνάντηση του Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού με τον Μ. Βορίδη

Συνάντηση του Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού με τον Μ. Βορίδη

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση εργασίας αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της ελαιοπαραγωγής πραγματοποίησε την Πέμπτη 30/06/2020 ο Σύλλογός μας με τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος μας δέχτηκε στο Υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα μέλη μας (ο Πρόεδρος Φώτης Ακρίδας και ο Γραμματέας Κώστας Χάσκος), τόσο δια ζώσης όσο και με λεπτομερές υπόμνημα αναφέρθηκαν στο σύνολο των θεμάτων που απαιτούν άμεσης παρέμβασης εκκινώντας φυσικά από το φλέγον θέμα των αδιάθετων ποσοτήτων της ελιάς και στη συνέχεια αναφερθήκαμε στον ΕΛΓΑ και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του, στα γραφειοκρατικά θέματα που αφορούν τους εργάτες γης, στις παράνομες «ελληνοποιήσεις» ελιάς αλλά και στην ανάγκη για έκτακτη ενίσχυση των παραγωγών, όπως συνέβη και με άλλους κλάδους στο πλαίσιο της πανδημίας.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Θανάσης Μαυρομμάτης, με την ιδιότητα του ως μέλος του συλλόγου μας αλλά και για να συνδράμει στην υποστήριξη των αιτημάτων μας καθώς ως γνωστών δραστηριοποιείτε επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα.

Αν και η συνάντησή μας ήταν προγραμματισμένο να είναι μια σύντομη συνάντηση εργασίας εντούτοις εξελίχθηκε σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση που διήρκησε επί μακρόν καθώς ο υπουργός, ιδιαίτερα ενημερωμένος να επισημάνουμε, επιθυμούσε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για τα ζητήματα που μας απασχολούν όσο και για τις λύσεις που εκτιμούμε ότι θα πρέπει δοθούν. Σας παράδειγμα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την πρότασή μας για την απόσυρση ελαιοκαρπού, ο οποίος ιδιαίτερη την φετινή δύσκολη συγκυρία είναι δύσκολο να διατεθεί.

Η συνάντηση με τον κ. Βορίδη έγινε στο πλαίσιο των ενεργειών του συλλόγου μας για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας. Εκτίμησή μας είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει την γνώση και την διάθεση να βοηθήσει τον σφοδρά πληττόμενο κλάδο της βρώσιμης ελιάς. Εμείς ως Σύλλογος θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί για τις οικογένειές μας αλλά και για την πατρίδα μας.

Έπεσε μονοκινητήριο αεροσκάφος μέσα στο χωριό Πρώτη Σερρών! (video)

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr