ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΣυνάντηση Λύρου – Χατζηδάκη για την εξυγίανση της Κοινωφελούς από τα χρέη

Συνάντηση Λύρου – Χατζηδάκη για την εξυγίανση της Κοινωφελούς από τα χρέη

Συνάντηση Λύρου – Χατζηδάκη για την εξυγίανση της Κοινωφελούς από τα χρέη

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, στο Υπουργείο Εργασίας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργού και ταλανίζουν το Δήμο με κορυφαίο τα δυσβάσταχτα χρέη της Κοινωφελούς, που «κληρονόμησε» η νυν Δημοτική Αρχή  όπου παρά την εξυγίανση της τρέχουσας λειτουργίας της απειλείται  η  βιωσιμότητά της.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές δεν κατέστη δυνατό μέχρι τώρα να γίνει ρύθμιση της οφειλής της υπέρογκης  οφειλής στο ΕΦΚΑ σε 240 δόσεις και το «κούρεμα» των προσαυξήσεων.

Ο Κώστας Λύρος ζήτησε από τον Υπουργό η Επιχείρηση να υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό και στη ρύθμιση των 240 δόσεων κατ ́εξαίρεση.

Ο κ. Χατζηδάκης άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του κ. Λύρου και εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα του δημάρχου .

Επιπροσθέτως στην συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία των προγραμμάτων απασχόλησης και πως ο Δήμος θα μπορέσει σε συνεργασία και με τον ΟΑΕΔ να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, και για την πρόσληψη ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), αίτημα κοινό και άλλων δημάρχων.

Συνάντηση Λύρου - Χατζηδάκη για την εξυγίανση της Κοινωφελούς από τα χρέη

Αγρίνιο: Θεατρική και μουσική παράσταση από τις “Παρούσες”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ