ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣυνάντηση Δημάρχων Ναυπακτίας και Θέρμου – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Δημάρχων Ναυπακτίας και Θέρμου – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Δημάρχων Ναυπακτίας και Θέρμου – Τι συζητήθηκε

Χθες, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συνεργασία μεταξύ του Δημάρχου Ναυπακτίας, κ. Βασιλείου Γκίζα, και του Δημάρχου Θέρμου, κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα, στην οποία εξετάστηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους δυο όμορους δήμους, αλλά και γενικότερα θέματα της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα:
➢ Συζητήθηκε η κατασκευή του οδικού άξονα Ναυπάκτου-Θέρμου, εξετάστηκε ο βαθμός ωριμότητας του έργου και αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή επιστολή των δυο δημάρχων προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να ενταχθεί το έργο κατασκευής στο Ταμείο Ανάκαμψης.
➢ Εξετάστηκε το θέμα της λειτουργίας της «Πίστας Καγιάκ» στον Εύηνο και επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Καγιάκ και να προχωρήσει προγραμματική σύμβαση των εμπλεκομένων, ώστε να αξιοποιηθεί τα μέγιστα η αθλητική υποδομή.
➢ Αναλύθηκε το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση για τις Ιαματικές Πηγές και υπήρξε συμφωνία, ότι η υποχρεωτικότητα της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης στην εταιρεία που θα ιδρύσει το Υπουργείο Τουρισμού, όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου δεν είναι αποδεκτή από τους δυο δήμους, όσο αφορά τις πηγές «Κόκκινο Στεφάνι» Μυρτιάς και «Στάχτης-Πόριαρη».
➢ Συμφωνήθηκε όπως οι δυο δήμοι προχωρήσουν στην συντήρηση της γέφυρας στο Καρέλι , δεδομένου ότι πρόκειται για διαδημοτικό έργο.
➢ Εξετάστηκε η πορεία κατασκευής του εργοστασίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην «Βλαχομάνδρα».
➢ Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τον εκλογικό νόμο με κοινή θέση για την θητεία, τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων, για την ένταξη των συνδυασμών των τοπικών συμβουλίων στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων, θέση που μεταβιβάστηκε και στην ΚΕΔΕ.
Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιούνται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, συναντήσεις εργασίας μεταξύ των δυο πλευρών για θέματα διαδημοτικού χαρακτήρα και ευρύτερα ζητήματα της αυτοδιοίκησης.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr