ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΟι έμποροι του Μεσολογγίου στον δήμαρχο Αγρινίου για τα σκουπίδια – Στο τραπέζι εναλλακτικές λύσεις

Οι έμποροι του Μεσολογγίου στον δήμαρχο Αγρινίου για τα σκουπίδια – Στο τραπέζι εναλλακτικές λύσεις

Οι έμποροι του Μεσολογγίου στον δήμαρχο Αγρινίου για τα σκουπίδια – Στο τραπέζι εναλλακτικές λύσεις

Συνάντηση του Δ.Σ. των εμπόρων του Μεσολογγίου με τον δήμαρχο Αγρινίου για τα σκουπίδια

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου Κωνσταντίνου Πασιόπουλου και του Αντιπροέδρου Νικόλαου Ρήγα με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γεώργιο Παπαναστασίου τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου στο γραφείο του Δημάρχου, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα το φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών που ταλανίζει το Μεσολόγγι το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου κ. Πασιόπουλος συζήτησε με τον Δήμαρχο Αγρινίου τις τελευταίες εξελίξεις και αναζήτησαν από κοινού τρόπους ώστε να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για τους δημότες και για την τοπική αγορά του Μεσολογγίου.

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Δήμος Αγρινίου θα ήταν πρόθυμος να προσφέρει χείρα βοηθείας στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, ωστόσο ενημέρωσε πως επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να πράξει κάτι τέτοιο, καθώς ο ΧΥΤΑ Στράτου είναι κορεσμένος και έχει διάρκεια ζωής μόλις λίγους μήνες.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου, ο Δήμος Αγρινίου προχώρησε στην κατάθεση αιτήματος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που διατάσσει τη μεταφορά σκουπιδιών του Μεσολογγίου στον ΧΥΤΑ Στράτου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγρινίου υπέδειξε τον ΧΥΤΑ Παλαίρου ως μία λύση που θα μπορούσε να δώσει προσωρινή ανάσα στο πρόβλημα του Μεσολογγίου, ενώ ενημέρωσε για την ύπαρξη ιδιωτικών εταιριών που ενοικιάζουν κοντέινερ με πρέσες με δυνατότητα μεταφοράς 30 τόνων σκουπιδιών ανά δρομολόγιο αντί των μόλις 8 τόνων ενός κοινού απορριμματοφόρου, αλλά και ιδιωτών που αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την κατασκευή Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Στη συζήτηση τέθηκε, ακόμα, το θέμα της λειτουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή του Μεσολογγίου και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υλοποιηθεί ο εν λόγω σχεδιασμός.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο κ. Παπαναστασίου διαβεβαίωσε τους κ. κ. Πασιόπουλο και Ρήγα ότι παραμένει στη διάθεση των τοπικών αρχών και φορέων του Μεσολογγίου για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση και βοήθεια.

Ζάκυνθος: Πώς πυροβόλησε κατά λάθος τον συμμαθητή του ο 17χρονος

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →