ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρομεροΣυναντήσεις του Δημάρχου Ξηρομέρου στο πλαίσιο των σημερινών εκλογών στην ΚΕΔΕ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συναντήσεις του Δημάρχου Ξηρομέρου στο πλαίσιο των σημερινών εκλογών στην ΚΕΔΕ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συναντήσεις του Δημάρχου Ξηρομέρου στο πλαίσιο των σημερινών εκλογών στην ΚΕΔΕ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης με τον περιφερειάρχη Αττικής και απερχόμενο πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη
Ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και υποψήφιο πρόεδρο της ΚΕΔΕ 
Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης με τους Αιτωλοακαρνάνες δημάρχους Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, Ι.Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνο Λύρο, Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα 
Οι Αιτωλοακαρνάνες δημάρχοι με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και υποψήφιο πρόεδρο της ΚΕΔΕ
Σήμερα οι εκλογές στην ΚΕΔΕ για την ανάδειξη νέου ΔΣ και προέδρου
    Σήμερα Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, συνέρχεται η ΙΣΤ΄ Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης καθώς και του νέου Εποπτικού Συμβουλίου για τη νέα δημοτική περίοδο 2019 – 2023. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται στην Αθήνα (ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND, Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα).
            Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης βρίσκεται εκεί και έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Αττικής και απερχόμενο πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και υποψήφιο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, με τους Αιτωλοακαρνάνες δημάρχους Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, Ι.Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνο Λύρο, Αμφιλοχίας Γιωργο Κατσούλα και άλλους.
Αυτές είναι οι πέντε παρατάξεις για τις σημερινες εκλογές της ΚΕΔΕ
         Σε πέντε ανέρχονται οι παρατάξεις που θα διεκδικούν σήμερα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τις 30 θέσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ (η 31 ανήκει ex officio στον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη). Οι πέντε παρατάξεις είναι:
«Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι»
 Πρόκειται για τη «γαλάζια» παράταξη η οποία αναμένεται να εκλέξει 18 έως 20 μέλη στο νέο ΔΣ (μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων). Την προεδρία διεκδικούν ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δ. Παπαστεργίου και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου. Να σημειωθεί ότι νέος πρόεδρος θα αναδειχθεί εκείνος που θα λάβει περισσότερες ψήφους 
«Αυτοδιοικητικό Κίνημα» 
Πρόκειται για την παράταξη που στελεχώνουν δήμαρχοι από το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και η οποία αναμένεται να εκλέξει 5-7 μέλη στο νέο ΔΣ. Και εδώ επικεφαλής θα αναδειχθεί όποιος πάρει τις περισσότερες ψήφους.
«Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» 
Πρόκειται για την παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και η οποία αναμένεται να εκλέξει 2 με 3 μέλη στο νέο ΔΣ. Επικεφαλής είναι ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. 
 
«Νέα Αυτοδιοίκηση» 
Πρόκειται για την παράταξη που προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς, του δημάρχου Νίκαιας -Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη και η οποία αναμένεται να εκλέξει 2 με 3 μέλη στο νέο ΔΣ. 
 
«Λαϊκή Συσπείρωση» 
Πρόκειται για την παράταξη του ΚΚΕ και δεν αναμένεται να εκλέξει μέλος στο νέο ΔΣ. 
xiromeronews.gr
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr