ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΣυναγερμός στη Λάρισα: Σε καραντίνα οικισμός Ρομά – Βρέθηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού

Συναγερμός στη Λάρισα: Σε καραντίνα οικισμός Ρομά – Βρέθηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού

Συναγερμός στη Λάρισα: Σε καραντίνα οικισμός Ρομά – Βρέθηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού

Η ιχνηλάτιση των επαφών ενός 32χρονου οδήγησε σε καραντίνα τη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Σχεδόν 5.000 άνθρωποι σε απομόνωση «Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισσαίων. Νέοι έλεγχοι μέσα στην ημέρα για να εντοπιστεί το μέγεθος της διασποράς.

Αυτό που απεύχονταν όλοι επιβεβαιώθηκε στη Λάρισα. Οικισμός Ρομά στην πόλη μπήκε σε καραντίνα καθώς βρέθηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού.

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (09.04.2020) και τα αποτελέσματα που έδωσαν οδήγησαν στην απόφαση να τεθεί σε καραντίνα η συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και με ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη, από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στη συγκεκριμένη συνοικία, τα 20 είναι θετικά, ενώ τα 9 αρνητικά. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

«Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα».

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης». Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας».

«Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να μπει σε καραντίνα η συνοικία, δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στα σημεία εισόδου και τα απέκλεισαν.

  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: larissanet.gr

Eurogroup: Συμφωνία με αστερίσκους και η μπάλα στο γήπεδο των ηγετών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr