ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΣυναγερμός από ΠΟΥ: «Η Όμικρον μεταδίδεται ταχύτατα – Δεν γνωρίζουμε ακόμα την αντοχή της στα εμβόλια»

Συναγερμός από ΠΟΥ: «Η Όμικρον μεταδίδεται ταχύτατα – Δεν γνωρίζουμε ακόμα την αντοχή της στα εμβόλια»

Συναγερμός από ΠΟΥ: «Η Όμικρον μεταδίδεται ταχύτατα – Δεν γνωρίζουμε ακόμα την αντοχή της στα εμβόλια»

Συναγερμός από ΠΟΥ καθώς μεγάλη διασπορά εμφανίζει η μετάλλαξη Όμικρον, που ήδη έχει εντοπιστεί σε 89 χώρες, κι ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε 1,5-3 ημέρες σε περιοχές όπου υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα.

Τα συστήματα υγείας θα πιεστούν το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς η παραλλαγή Όμικρον μεταδίδεται ταχύτατα. Αυτή είναι η προειδοποίηση του ΠΟΥ στα κράτη, ενώ την ίδια στιγμή συμπληρώνει πως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την αντοχή της παραλλαγής στα εμβόλια.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός η παραλλαγή Όμικρον ήδη έχει εντοπιστεί σε 89 χώρες, κι ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε 1,5-3 ημέρες σε περιοχές όπου υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Όμικρον εξαπλώνεται τάχιστα σε χώρες με υψηλά επίπεδα πληθυσμιακής ανοσίας. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, αν αυτό οφείλεται στην ικανότητα του ιού να αποφεύγει την ανοσία, ή στην εγγενή αυξημένη μεταδοτικότητά του ή σε συνδυασμό των δύο στοιχείων.

Περιορισμένα στοιχεία για τη σοβαρότητα της Όμικρον και την αντοχή στα εμβόλια
«Ακόμη υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την κλινική σοβαρότητα της Όμικρον» τονίζει ο ΠΟΥ. «Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητά της και πώς επηρεάζεται από τον εμβολιασμό και την προϋπάρχουσα ανοσία».

Παράλληλα, υπάρχουν ακόμη περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα και δεν υπάρχουν στοιχεία που να έχουν αξιολογηθεί από ειδικούς σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή την αντοχή του εμβολίου μέχρι σήμερα.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι με τα κρούσματα να αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα, τα νοσοκομεία θα δεχθούν και πάλι μεγάλη πίεση σε κάποιες περιοχές. Ήδη οι νοσηλείες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Αφρική συνεχίζουν να αυξάνονται και είναι πιθανό ότι πολλά υγειονομικά συστήματα σε πολλές χώρες θα δεχθούν γρήγορα μεγάλη πίεση.

in.gr

Σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο rapid test του ΕΟΔΥ αύριο Κυριακή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr